Alespoň několik drobných zlepšení přineslo postupné rozvolňování, i když nepříliš výrazné. Jedním z nich je i otevření mnoha venkovních areálů.

Zatímco tak třeba ovál na ZŠ v ulici Dr. Horáka je průběžně přístupný už několik týdnů, nyní lidé mohou i na ZŠ v ulici Melantrichova nebo taky na atletický ovál a venkovní hřiště areálu za reálným gymnáziem. „Otevřeli jsme ho s ohledem na to, že sportování venku je možné. Samozřejmě ti, kteří tam jdou, se musí řídit aktuálně platnými opatřeními,“ uvedl ředitel gymnázia Rostislav Halaš.

Znovuotevření podle vlastních slov konzultoval i s kompetentními pracovníky města. Nyní bývá areál znovu přístupný, a to pod bedlivým dozorem správce areálu. A lidé toho využívají, první týden sem vyrazili rodiče s dětmi, ale také dvojice na běhání, skákání, míčové hry. „Myslím, že zatím je to využito rozumně, tak doufejme, že aspoň ty po pohybu nejhladovější, jsme uspokojili,“ doufá Halaš. A apeluje na všechny, aby byli při pohybu v areálu vzhledem k epidemické situaci k sobě ohleduplní.