Ano přiznávám, jsem jako spousta jiných uživatel Facebooku a dlouhou dobu jsem se usmíval nad tím, že někdo může mít jako trest zablokovaný účet od této instituce, což se vcelku tradičně děje na naší oblíbené skupině Prostějov bez cenzury. Smát jsem se přestal, když jsem se vyjádřil veřejně k odvetnému fotbalovému utkání Glasgow Rangers vs. Slavia Praha...

O kterém mluvili i fanoušci jiných českých, moravských a slezských celků, jelikož šlo v podstatě o jatka ze strany skotského týmu, který pak využil jedné slabé chvilky stopera Kúdely a rozpoutal rasovou válku proti pražskému klubu. Upozorňuji, že jsem zápas naživo neviděl, ale po slovní válce slávistů a Skotů na Facebooku i Instagramu, jsem jej začal analyzovat podrobněji. Nechal jsme si dokonce podat podrobné reference od jednoho místního zuřivého slávisty.

Kdo zápas viděl, ví své, já už jsem nevydržel slovní výpady především Steva Gerrarda, kterého jsem si do té doby vážil jako hráče a který mne velmi zklamal. A pokud začne trénovat můj oblíbený Liverpool, budu dost zhnusen. Ale teď k tomu, co jsem napsal na svůj profil. Cituji se doslova, šlo hlavně o reakci právě na pana G. a další slavné fotbalové jméno Kenny Dalglish, který se také zachoval jako zoufalec. „A co přiznat si, že se jejich skotští krajané chovali jako řezníci a vrahouni? Sebereflexe žádná, jen skuhrání ohledně nesmyslné kauzy, která je pouze vyprovokovaná nenávistným hnutím BLM. Mimochodem všimli jste si, že kdyby ten skotskej idiot tu nohu stáhl, tak mohl být faul gólmana a Rangers měli penaltu? A všimli jste si, že když do slávistické branky nastupoval ten mladej rozklepanej klučík, volal právě ten černej zmetek na své kolegy, střílejte všechno na toho mladýho hajzla?“ Vcelku v klidu jsem sledoval Facebook dál až do chvíle, kdy jsem chtěl přidat komentář k něčemu úplně jinému. Najednou na mne vyskočil varovný trojúhelník s vykřičníkem, že se prošetřuje můj „fotbalový“ příspěvek a prý porušuji „zásady komunity“... No samozřejmě jsem dal „nesouhlasím“. A ejhle. Byla tu další reakce, že jsem prošetřen, že stále porušuji zásady. Dostal jsem 24 hodin omezení. No nelenil jsem a komunikace zveřejnil pro ostatní uživatele. Opět jsem dal, že nesouhlasím a okomentoval Facebook velmi zhurta. A zázrak se stal zřejmě někde výše. Já se dočkal omluvy a vrácení příspěvku na profil.

Takže si to shrňme. Pokud se nebudeme bránit facebookovým levičákům a sluníčkářům i americké politické korektnosti, tak se už na této síti pravdy nikdy nedočkáme. Doufejme, že slávisté budou obhájeni a že rasismus naruby, který se nám ve světě rozmáhá čím dál víc, bude zastaven.

A teď ke sčítání lidu. Začalo to jako vždy, když se spouští nějaký nový portál v českém státě. Kleklo to, zdechlo to, umřelo to, nešlo to. Já poučen z jiných portálů jsem v sobotu, tedy první den sčítání, klidně spal, a pak vcelku s pobaveným úsměvem pozoroval nářky v médiích, jak nám to sčítání nejede. Druhý den v neděli jsme se snoubenkou zasedli k notebooku a začali se již na funkčním portálu sčítat. Ovšem otázky, na které jsme narazili, prakticky o ničem nevypovídají, jsou zavádějící a našeptávač adres si stejně dělá, co chce... Tudíž se domnívám, že miliardy na tuto legrácku byly opět vyhozeny vniveč, stejně jako jiné podobné akce, jako portál na dálniční známky, evidenci automobilů atd. Zajímalo by mne, kdo za to jednou bude hnán k zodpovědnosti.

Na závěr se nemohu nepozastavit nad stále pokračujícími legráckami ohledně přijímaček a maturit. V tomto případě jde ovšem spíše o smích skrze slzy a je mi líto hlavně našich dětí...