Konečně, chtělo by se říct. Zatímco kluby z CHANCE ligy v uplynulých týdnech pilně informovaly o odchodech, příchodech a podpisech, Jestřábi zůstávali velmi tajemní. A po sezóně si dali neoficiální informační embargo. Žádné zprávy, taky zprávy. Nicméně se začátkem přestupního období se komunikační ledy hnuly i na straně Jestřábů.

Tedy částečně. Klub totiž sice informoval o tom, kdo bude pokračovat a kdo odešel. Nepotvrdil ovšem ani jméno nového trenéra Aleše Tottera, ani příchody, o nichž se živě spekuluje. Přinejmenším o jménech, jako jsou Švec, Kloz a Rudovský. Informoval ale aspoň o hráčích, kteří v Prostějově zůstávají. Potěší určitě setrvání sympaťáka a bojovníka Robina Staňka, šikovného rodáka Petra Krejčího nebo nejproduktivnějšího hráče Petra Mrázka. Fanoušky už před časem potěšil Jiří Vykoukal, když prozradil, že na prodloužení působiště kývl také Ondřej Bláha.

Jenže negativní zprávy převažují. Klub totiž zveřejnil i další odchody ze sestavy a ty budou Jestřáby bolet citelně. Namátkou? Nadějný křídelník Tomáš Jandus. Nebo druhý nejproduktivnější bek František Hrdinka, borec s extraligovými zkušenostmi. A taky Tomáš Kaut, Jestřábi přicházejí i o kapitána. A dá se pokračovat.

Suma sumárum, Prostějov přijde o více než sedmdesát (!) procent týmu. A to s výjimkou Mrázka a Bláhy úplně o všechny hvězdné hráče. Z týmu fakticky nezůstal kámen na kameni. Klub ale nijak změny nevysvětlil, stejně tak neinformoval fanoušky, podle jakého klíče hodlá sestavovat mužstvo na další rok. Jaké hráče chce přivést? Co je pro něj prioritou? Jaké si tým dává cíle? Nic.

Jedno je naopak jisté. Nový trenér přijde k prakticky úplně novému týmu, od základu postaveného. Je to pro něj dobře? Snad. Do rozjetého vlaku se hůře naskakuje, muselo by se třeba znovu zapracovat na taktice nebo třeba měnit některé zažité věci. Je to ale dobré pro koncepční práci nebo třeba pro ztotožnění fanoušků s týmem? Zde už si dovolím pochybovat.