Sliby se mají plnit nejen o Vánocích, a tak vedení volejbalového klubu VK Prostějov pokračuje s prozrazováním nových posil svého hráčského kádru pro příští sezónu. Po zkušené brazilské blokařce je druhou akvizicí věkově mladší univerzálka Michaela Beránková přicházející z družstva Šelmy Brno.

 

Narodila se 2. března 1999 v Aši, má dvaadvacet let. Měří 179 centimetrů a v jejím předchozím působišti uváděli dosahy na síti smečařský 299 centimetrů a blokařský 289 centimetrů. Mládežnická léta strávila v oddílu TJ Lokomotiva Plzeň, kde působila až do léta 2019. Poslední dva roky pak oblékala dres ambiciózního jihomoravského klubu.

„Míša má zajímavý útočný potenciál, hodně ráda zakončuje. Navíc disponuje i výbornou obranou v poli, celkově jde o mladou perspektivní volejbalistku se slibnou budoucností. Samozřejmě však na sobě musí pracovat, potřebuje hrát a zlepšovat se. K tomu jí u nás chceme dát šanci,“ uvedl sportovní ředitel VK a od nového ročníku znova i hlavní kouč Miroslav Čada.

Výhodou nového přírůstku na soupisku Hanaček je, že může nastupovat na dvou různých postech. „Míša je primárně účko, ale bez problémů může jít v případě potřeby i na pozici smečařky. Tahle její širší využitelnost určitě znamená přínos pro větší možnosti skládání sestavy i případné prostřídávání během zápasů,“ uvažoval Čada nad Beránkovou.

Během uplynulého ročníku v personálně nabitých Šelmách se Michaela dostávala na hřiště v soutěžních utkáních jen málo. „My ale věříme v její potenciál být kvalitní extraligovou hráčkou a z dlouhodobého hlediska hodláme dát Míše prostor, aby se takovou volejbalistkou v našem klubu stala,“ zdůraznil Čada.