V průběhu uplynulého měsíce dubna probíhala výzva 10 000 kroků. Mezi 30 zúčastněnými městy nechyběla kromě Prostějova ani Konice. Ze zveřejněných výsledků nyní vyplývá, že 53 konických chodců ušlo celkem 10 899,15 km. Byl mezi nimi jeden, jehož výkon je opravdu neuvěřitelný. Každý den ušel či uběhl průměrně 30,3 km. Dali byste to? 

 

Výzva 10 000 kroků měla za cíl motivovat všechny k pravidelnému pohybu. Více jak padesátka účastníků v průběhu celého měsíce dubna vyrážela na čtyři vytipované pěší trasy v okolí Konice ve vzdálenosti od 5 do 14 km. Pro běžce pak organizátoři objevili čtyři okruhy dlouhé 5, 11, 12 a 18 km. Na organizaci se podíleli zejména zástupci konického komunitního centra.

„Naše očekávání se naplnila a jsme rádi, že se u nás podařilo rozjet projekt, na který snad bude možno v budoucnu navázat. Věřím, že se nejedná o ojedinělou záležitost a že se podobné a v dnešní době tolik potřebné aktivity do našeho města opět vrátí,“ zhodnotil konický starosta Michal Obrusník.

Miroslava Růžičku, jenž žije ve Ptenském Dvorku a mimo jiné se věnuje překážkovým závodům Spartan Race, jsme se pokoušeli opakovaně kontaktovat, bohužel se nám to nepodařilo. Zajímalo nás například, jak dokázal tolik pohybu skloubit se svým běžným denním režimem. Úspěšní jsme však nebyli, třeba to vyjde alespoň příští týden. (mls)

 

KDO V KONICI UŠEL NEJVÍCE?

Kategorie muži:

1. Miroslav Růžička               Ptení               909,40 km

2. Dušan Ševčík                     Jesenec           530,81 km

3. Karel Volf                         Konice            492,20 km

Kategorie ženy:

1. Tanule                                Hvozd             435,88 km

2. Gina                                   Konice            331,70 km

3. HanaT                                Konice            344,39 km