Fotbalové prostředí přišlo o celou jarní část. O tradiční letní turnaj probíhající druhý týden v červenci však ani letos v „Metlích“ nepřijdou. Kromě něj se stejně jako v předešlém roce uskuteční také Metle Cup junior pro žákovská mužstva. Na obou termínech se organizátoři dohodli v průběhu minulého týdne, kdy už začalo být jasno, že se oba turnaje budou moci uskutečnit bez komplikací způsobených pandemií koronaviru.

„Plánování obou turnajů se řešilo už od začátku kalendářního roku, bohužel vinou pandemie jsme stále museli čekat, kdy budeme moci turnaje oficiálně vyhlásit. Pevně teď doufáme, že se situace bude nadále zlepšovat a nebudeme muset řešit případné zrušení či omezení počtu klubů nebo fanoušků,“ prozradil sekretář klubu a jeden z organizátorů turnajů Pavel Skalický.

Jako první přijde na řadu dětský turnaj Metle Cup junior, který proběhne v sobotu 19. června. V letošním roce půjde o druhé pokračování po jeho loňské úspěšné premiéře. Pro žákovský turnaj platí maximální kapacita deseti mužstev složených z hráčů ročníku 2007 a mladších. Stejně jako v loňském roce bude pro děti kromě fotbalu k dispozici bohatá tombola a celá škála občerstvení nachystaná nejen pro děti, ale také rodiče či trenéry.

O tři týdny později v klasickém termínu o druhém červencovém víkendu přijde na řadu už šestý ročník klasického Metle Cupu pořádaného pro patnáct mužstev. Hrát se bude klasickým systémem s rozdělením na tři skupiny po pěti mužstvech a každá skupina bude mít k dispozici jedno hřiště. Následovat bude pavouk z play-off. Loňský primát by mělo obhajovat družstvo FC Mrdokleče-město, které v loňském deštivém ročníku ve finále zastavilo rozjeté domácí mužstvo, jež se v pátém ročníku poprvé dočkalo medaile.

„Kromě turnaje bude čekat na fotbalisty i fanoušky celá řada dobrot z udírny, chlazené alko i nealko. A v podvečer začne klasická zábava. Snad nám letošní počasí dopřeje více, než tomu bylo v předešlém roce, kdy celý den propršelo. Ale i na tuto situaci jsme samozřejmě připraveni a celý turnaj by to určitě nezastavilo,“ doplnil Pavel Skalický.

Metle CUP 2021

Metle CUP Junior 2021