Hned dvakrát za jediný den vyjížděly policejní hlídky z plumlovského obvodního oddělení do Malého Hradiska. Uplynulou středu ráno nejprve nahlásil majitel auta krádež přívěsného vozíku. Odpoledne pak volal strážce zákona sám starosta. Zatím neznámý chmaták totiž ukradl také obecní kontejner na komunální odpad!

 

„Ve středu 2. června ráno jsme přijali oznámení o krádeži v obci Malé Hradisko. Hlídka z obvodního oddělení Plumlov vyjela na místo, aby o krádeži zjistila co nejvíce informací a taky ji zadokumentovala. Oznamovatel na muže zákona čekal a sdělil jim, že mu neznámý pachatel, pravděpodobně v noci z úterý na středu, ukradl za osobním autem připojený přívěsný vozík značky Agados Handy o hmotnosti 750 kilogramů. Auto i s vozíkem stálo zaparkované na vedlejší pozemní komunikaci v blízkosti jeho domu. Majiteli tím způsobil škodu za sedm tisíc korun,“ informovala o prvním případu zlodějny v Malém Hradisku Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Odpoledne se do té samé obce policejní hlídka vrátila. „Přijali jsme další oznámení, tentokrát od starosty Malého Hradiska, o ukradeném kontejneru na komunální odpad. Škoda, kterou neznámý pachatel způsobil odcizením šest let starého plastového kontejneru o obsahu 1 100 litrů, nebyla prozatím stanovena, ale rozhodně nepřesáhne částku deset tisíc korun, protože to byla suma, kterou obec zaplatila za nový kontejner, když ho pořizovala. Ke krádeži došlo stejně jako v prvním případě pravděpodobně v noci z úterý na středu. Oba případy s ohledem na způsobenou škodu šetříme jako přestupky proti majetku,“ poznamenala mluvčí krajské policie.