S příchodem léta se zajímavé korfbalové události začaly hromadit znatelně zvýšenou rychlostí. Důležitým centrem dění přitom je zdejší region, a sice oddíl SK RG Prostějov a také nedaleký Kostelec na Hané.

Právě v Kostelci totiž proběhlo úvodní soustředění reprezentace České republiky U15, která se připravuje na mistrovství Evropy 2021 této věkové kategorie v Maďarsku (1. až 4. července, Dunakesz). Celý realizační tým národního výběru patnáctiletých tvoří členové prostějovského klubu: hlavní kouč Martin Šnévajs, asistenti trenéra Renata Havlová, Tomáš Buriánek, Josef Valenta a Vojtěch Ošťádal.

Ze čtyřiadvaceti hráček a hráčů přítomných na tréninkovém kempu navíc hned pětice byla z „ergéčka“, jmenovitě Lenka Buriánková, Zuzana Janáková, Ondřej Poslušný, Adam Jankovič a Adam Fidler. „Náplní tohoto srazu bylo vzájemné seznámení, osvojování základních korfbalových cvičení, pilování hry čtyř proti čtyřem, fyzická příprava a průběžné hodnocení. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na nezbytný covid režim včetně dvojího testování celého týmu, které pro všechny dopadlo s negativními výsledky,“ přiblížil kormidelník Martin Šnévajs.

Kostelec na Hané se následně stal dějištěm soustředění rovněž pro reprezentační kolektivy ČR U19 a U17, jež v tamní městské sportovní hale společně strávily uplynulý víkend. Již dříve – přesně poslední květnovou neděli – zorganizoval SK RG Prostějov pro své členy zábavnou akci s názvem reSTART 2021. V areálu TJ Sokol Mostkovice pod hrází plumlovské přehrady se hrál beachvolejbal i minigolf, došlo též na různé doplňkové soutěže a bohaté občerstvení.

Nejbližší dva víkendy pak budou patřit letošním mistrovstvím republiky v beach korfbalu. Nejprve je na programu šampionát dospělých a dorostu (20. června), poté MČR žákovských kategorií (26. června) – a na oba vrcholné turnaje „ergéčko“ vyšle své mančafty. Zapomenout nesmíme ještě na tradiční zakončení sezóny hanáckého klubu v podobě zábavného party setkání Big Ill Pig 2021. Nadcházející třináctý ročník se chystá na sobotu 26. června od 14.00 hodin do Sport baru v areálu SCM Prostějov za místním vlakovým nádražím s podtitulem PRASOLLO 13. Opečené prasátko tentokrát vyletí nejspíš až do vesmíru…