Po dlouhých letech dochází k výměně u kormidla také v Jesenci. Kouč Petr Tichý se rozhodl už nadále nepokračovat a jeho místo obsadí Martin Liška. Před novým soutěžním ročníkem se tak jedná už o čtvrtou změnu na trenérské lavici v rámci regionálních klubů. Bývalý kouč však z Jesence neodchází. Nyní se bude nadále zaměřovat na práci s mládeží, se kterou se mu podařilo v loňském roce projít podzimem bez porážky a nedohraný ročník krajské soutěže mladších žáků ovládnout.

Hlavním důvodem k jeho odchodu z dospělého fotbalu byl potřebný větší čas na odpočinek. „U mužstva jsem byl už opravdu dlouho, nyní už jsem cítil, že si potřebuji odpočinout. Rád se teď budu naplno věnovat naší mládeži, u které věřím, že za pár let bude táhnout fotbal v Jesenci. Také už po těch letech byl možná nejvyšší čas na nový impuls pro hráče. Věřím, že Martin Liška svůj úkol zvládne. Kromě postu trenéra totiž bude muset dojít i k určité obměně kádru,“ prozradil Petr Tichý.

Nyní se tak soustředí pouze na mládežnická mužstva, která jsou v Jesenci na dobré úrovni. „Myslím si, že mládežnickou základnu máme v našem klubu velmi silnou. Teď bude důležité, aby v tom kluci i nadále pokračovali, a já pro to budu dělat maximum. I zde jsou však věci, které mi hlava úplně nebere. V loňském roce jsme de facto neměli konkurenci v krajské soutěži a za odměnu budeme hrát v příštím roce okresní soutěž na půlku hřiště. To mi hlava nebere. Mám tady zhruba šestnáct vyrovnaných kluků a neumím si představit, jak půlce vysvětlím, že hrát nebude,“ dodal bývalý kouč mužů.

Další novinky z fotbalového prostředí čtěte v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vyšlo v pondělí 14. června.