Hráče z devatenácti států čtyř kontinentů přivítali v prostějovském areálu pořadatelé tenisového turnaje MONETA Czech Open. Zastoupena nebyla pouze Afrika. Tradičně silné zastoupení měli antukáři z Jižní Ameriky, což ostatně potvrdilo vítězství reprezentanta Argentiny.


„Turnaj je obrovskou reprezentací našeho města. Tenis je globálním sportem, z těch individuálních je nejpopulárnější. Můžeme být hrdí, že největší mužský podnik v zemi probíhá zrovna u nás. Takovou událost rádi podporujeme. Je to skvělá reklama pro město, která významně přesahuje hranice státu,“ řekl na konci 28. ročníku MONETA Czech Open primátor statutárního města Prostějova František Jura, podle něhož se turnaj pořádá na tom nejlepším místě. „Do našeho města taková událost patří. Místní klub je absolutní špičkou v České republice, dlouhodobě pořádá i mistrovství světa družstev do 14 let a mezi tenisty má skvělé jméno,“ dodal primátor.
Bez podpory prostějovské radnice by se podobná akce ve městě konat nemohla. Dlouhodobá je rovněž podpora vedení Olomouckého kraje. Tato instituce patří mezi klíčové partnery pořadatelů a rovněž hejtmanství potvrdilo spokojenost s průběhem a kvalitou. „Škoda že finále bylo bez české účasti. Jinak jde o nejprestižnější turnaj na této úrovni v Česku. A přitom vstupné zdarma. To už přece stojí za návštěvu, a to klidně s celou rodinou,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek, který byl v hledišti během závěrečného utkání a předával cenu vítězi. „Parádní tenis, parádní finále. Předávání cen na rozpálené antuce v saku ale nebylo nic moc. Vůbec nechápu, jak v tomhle hráči mohou odehrát celý turnaj,“ usmíval se hejtman Suchánek.

Děkujeme všem partnerům.