Jak jistě víte, v dubnu jsme si připomněli 10. výročí trvání Servisu pro ženy. U příležitosti tohoto jubilea PROSTĚJOVSKÝ Večerník vyhlásil čtenářskou soutěž. A protože klasických výher je všude dost, hlavní cenou byl v tomto případě oběd s naší redaktorkou, která vás celých 10 let provází nejen světem žen, slečnou Anetou Křížovou. Do tohoto klání se přihlásilo hned několik desítek z vás, avšak vyhrát mohli jen tři z vás. Na muže se tentokrát vůbec nějak nedostalo, uspěly tři dámy. První šťastnou výherkyní byla Daniela Šlézarová, která z časových důvodů místo oběda volila večeři. Nebyl problém...


Setkání se odehrálo minulé úterý v krásných prostorách Národního domu v Prostějově. Počasí nám přálo, a tak jsme se mohly usadit na zahrádce s příjemným posezením. Než však přejdeme k vlastnímu setkání, nutno říci pár slov úvodem.
Osud tomu chtěl a k velkému překvapení naší redaktorky byla vylosována zmíněná Daniela Šlézarová. Naše redaktorka se tak po dvanácti letech nečekaně setkala se svou učitelkou z účetnictví. Paní Šlézarová totiž vyučuje na SOŠPO ekonomické předměty jako účetnictví a management. „Když jsem zjistila, že výherkyní je právě paní Šlézarová, tak jsem si řekla, že se jedná asi o shodu jmen. Poté, co mi kolegyně volala, že při oznámení výhry sama paní Šlézarová uvedla, že mě kdysi učila na střední škole, tak jsem měla velkou radost, že se jedná právě o ni. Byla totiž vždy ‚zlatá‘, a to doslova. Účetnictví nám dovedla vysvětlit s naprostou lehkostí a s lidským přístupem. Mám na ni jen a jen dobré vzpomínky,“ uvedla nadšeně Aneta Křížová.
Po vřelém přivítání došlo na přípitek a objednání pokrmu. V menu restaurace byly samé dobroty, my jsme však měly okamžitě vybráno. Jako předkrm jsme naše chuťové pohárky obohatily o vynikající pečené šneky po Burgundsku. Hlavní chod se pak nesl ve znamení pečeného lososa za doprovodu šťavnaté grilované zeleniny, a i na něm jsme si moc pochutnaly. Setkání trvalo přes dvě a půl hodiny a za těch dvanáct let, co jsme se neviděly, se toho v našich životech hodně událo, takže bylo o čem si povídat. „Dozvěděla jsem se, že paní Šlézarové se po mém odchodu ze střední školy narodilo další dítě, má tedy dvě krásné dcery, ráda zahradničí, věnuje se kynologii a napsala tři knihy vztahující se k jejímu oboru, ale hlavně jsem vnímala, že vůbec nezestárla. Nevím, jak to dělá, vypadá pořád naprosto stejně a výborně. Žádné vrásky na obzoru, dokonce se ani nelíčí. Sama s úsměvem prohlásila, že za to asi můžou geny a manžel,“ prozradila detaily ze setkání redaktorka Servisu pro ženy.
„Výhry v soutěžích vůbec nezkouším, ale články od naší bývalé studentky Anetky čtu již celé roky, a když jsem viděla soutěž o oběd s ní, tak jsem si řekla, že by bylo fajn se po tolika letech vidět. Zkusila jsem tedy štěstí a povedlo se,“ uvedla spokojeně Daniela Šlézarová. „Servis pro ženy čtu opravdu pravidelně a mnohé rady si beru k srdci, také se vždy zajímám o cvičení, které v rámci něj zveřejňuje, ale ještě jsem se k tomu nedonutila. Pravidelně sleduji i PROMĚNY IMAGE a už jsem i přemýšlela, že se zkusím přihlásit. Anetka mě však vyvedla z míry a dodala sebevědomí, že bych zabírala místo těm, kteří to potřebují,“ smála se vítězka. „Jsem moc ráda, že jsme se setkaly, daly si výborné jídlo a skvěle si povykládaly,“ dodala Šlézarová.
První radostné setkání máme tedy za sebou. V dalším vydání Servisu pro ženy, který připravuje do posledního červencového vydání, uvidíte vítězku druhé soutěže od Večerníku a věříme, že je opět na co se těšit.