Regionální celky už vyhlíží návrat na trávníky po dlouhých devíti měsících bez soutěžního utkání. Dá se však opravdu říct, že jej vyhlíží? Poslední fáze přípravy totiž naznačuje něco zcela odlišného. Od severu po jih hlásí více problémů než radostí. Těžko na cvičišti je, aby pak ovšem nebylo těžko i na bojišti.

Týden, možná dva se dá situace pochopit, ale „objet“ celou přípravu a pokaždé v jiné sestavě už opravdu nezní dobře. A to jsou ještě kluby, které mají to štěstí a do přípravných duelů se pouští. Druhá skupina je pro jistotu ani nedomlouvá.

Ještě o týden dopředu posunutý start soutěží možná poukazuje na další potíže. Období dovolených je v plném proudu a odráží se i na omluvenkách. Dalším velkým faktorem jsou zranění, což se také není moc co divit. Po tři čtvrtě roce čekání je jasné, že tělo na tom není tak, jak bývalo zvyklé, a pohyby na trávníku znamenají komplikace.

Už teď startuje krajský přebor, o týden později i většina dalších nižších soutěží, tak jen doufejme, že menší šrámy a návraty z dovolených dopadnou tak, že se mužstva zase dají dohromady, i když už tak to bude pět minut po dvanácté.