Tři zápasy, tři těžcí soupeři. Nakonec však také tři body. Po prohrách s Příbramí a Spartou „B“ se totiž prostějovští fotbalisté vytáhli. A doma porazili Zbrojovku 2:0. Základ pro vítězství položili svěřenci trenéra Jarošíka v první půli, kdy se těsně před jejím koncem trefil Jan Koudelka. Ve druhém poločase na něj navázal Filip Žák. Pozorná defenzíva Prostějova už Zbrojovku nepustila do vyložených šancí. Tým tak mohl slavit první úspěch v sezóně.

První půle naznačila, že by Prostějov mohl zabojovat minimálně o bod. Domácí byli aktivnější, agresivnější. Hodně střílel Kopřiva. Ve 21. minutě po rychle hozeném autu a přímočaré akci protáhl brankáře Koudelka. I Brno však hrozilo. Zprvu zejména ze standardek, a to díky Zavadilovi. Opakovaně se snažil operovat ve vápně i Přichystal. Ve 35. minutě už hosté hrozili více. Jednak rychlým protiútokem, následně střelou Řezníčka z úhlu. Míč však skočil u Muchy. Poté přišla střela Kopřivy, který však mířil hodně mimo. Následně už ale Prostějov udeřil. Jan Koudelka byl nalevo úplně volný, dostal přesný pas a následně míč uklidil po zemi na druhou tyč – 1:0. Brno poté zůstalo jako opařené a eskáčko tak náskok do poločasu v klidu ubránilo.

Hned na začátku druhého mohlo udeřit, Kopřiva poslal do šance Kušeje, ten ale zbrzdil a soupeř následně akci zastavil. Na jedné straně Žák a na druhé Řezníček se pak hnali sami na gólmana. V prvním případě byl ale rychlejší brankář, ve druhém se mával ofsajd. Brnu se nicméně nedařilo dostat pořádně do tempa, i když v 59. minutě musel Schuster na poslední chvíli zblokovat jasný gól. Míče ale vesměs končily u prostějovských hráčů. A jeden dlouhý dostal Filip Žák, který rychle zpracoval a svižnou střelou do růžku překonal Flodera podruhé. Radost domácích mohli umocnit i Bartolomeu nebo Koudelka, mířící zcela sám v 67. minutě na bránu. Ale nepodařilo se. Poté se snažil úřadovat Vlachovský, střelu však na brankáře neprocpal Následovaly ještě šance Bartolomea a v 75. minutě Kušeje. Hosté se naopak zmohli jen na zakončení hlavou od Kryšůfka tři minuty před koncem, navíc nepřesné. Asi stovka brněnských fandů se tak vracela domů smutná: eskáčko totiž náskok uhájilo. Na straně příznivců naopak byla vidět radost, u hráčů pak úleva: první body jsou doma.

1. SK Prostějov – FC Zbrojovka Brno 2:0 (1:0)

Branky: 41. Koudelka, 61. Žák
Žluté karty: 58. Bala, 87. Machynek – 72. Řezníček, 74. Fousek, 81. Hrabina
Rozhodčí: Dorušák – Dobrovolný, Pfeifer
Diváci: 820

1.SK Prostějov:

Mucha – Machynek, Bala, Schuster (C), Zapletal – Bartolomeu, Jiráček (70. Omale), Kopřiva, Kušej (84. Hausknecht) – Koudelka (84. Vichta) – Žák (64. Vlachovský). Trenér: Jiří Jarošík.

FC Zbrojovka Brno:

Floder – Hrabina, Kryštůfek, Štěrba (46. Endl), Jan Moravec (73. Ad. Čermák) – Zavadil (C) (73. Bariš), Texl (54. Ševčík) – Štepanovský (54. A. Fousek), Hladík, Přichystal – Jakub Řezníček. Trenér: Richard Dostálek.