Kde se guláš vaří, tam se dobře daří. To mohli potvrdit všichni, kteří uplynulou sobotu 14. srpna zavítali na pláž U Vrbiček u plumlovské přehrady, kde se konal další ročník Guláš Rock Festu. Letos to platilo snad i trojnásob. „Myslím, že to byl nejlepší ročník, o což se kromě všech návštěvníků, kuchařů, hudebníků, parašutistů, hasičů a dalších zúčastněných zasloužilo hlavně počasí,“ usmíval se spokojený Petr Zlámal z pořádající agentury HIT trade akci, jejíž premiéra se konala již v roce 2015.

Jelení, zvěřinový, hovězí či pštrosí... Letošní Guláš Rock Fest nabídl celkem čtrnáct druhů gulášů. Pro návštěvníky bylo připraveno 1 700 porcí. Netrvalo přitom příliš dlouho a prodejci už umývali vyprázdněné kotlíky či várnice. „Klíčovou postavou letošního ročníku se stal můj kamarád z meteorologické stanice Jaroslav Rozsíval zvaný šerif. Předpokládám, že to byl právě on, kdo nám po deštivých letech tentokrát zajistil opravdu luxusní počasí. Jsem šťastný, že i díky němu si lidé akci mohli naplno užít,“ liboval si s nadsázkou Petr Zlámal, který jedním dechem poděkoval dalšímu z mužů v pozadí. „Kamil Řezníček všem vystupujícím zajistil naprosto profesionální zvuk a servis,“ dodal Zlámal zcela vážně.

Na akci se opět sešla zajímavá ekipa muzikantů. „Určitě mě nadchl bezvadný výkon členů skupiny Penzistor, kteří zahráli vlastní skladby a ukázali, proč v minulosti vystupovali například s legendární kapelou Olympic,“ vyzdvihl Zlámal.

Kromě přerovských hudebníků vystoupili také skupiny Suzi Quatro revival, Quercus, Smokie revival, Plus rock, Majestico Muzikus, 19rumů a STZ zvaná Pytlíkova banda. Lidé si díky tomu mohli upřesnit rozdíl mezi zkratkou STZ značící sousloví „sme tu zas“ a STS, což znamená strojní a traktorová stanice. „S traktorovou stanicí opravdu nemáme nic společného, ačkoliv se přiznám, že právě v traktoru jsem jednou souložil,“ ohlédl se za svojí pikantní minulostí Roman „Pytlík“ Doležel.  

Přestože dobrá muzika i doprovodný program byly nedílnou součástí celé akce, úplně všechny přítomné spojovala zejména láska k jídlu. „Ze stejného stánku jsme si vzali hovězí a pštrosí guláš, a to už jen proto, abychom zjistili, jak moc se budou jejich chutě lišit. A skutečně byly výrazně odlišné, nicméně oba nám chutnaly,“ pochvalovala si Gábina, jedna z návštěvnic.  

Guláš Rock Fest letos nabídl i novinky v podobě ukázek seskoku parašutistů a zásahu hasičů.

Akce zakončila letošní trojdílný seriál Maier Rock Fest, jehož dalšími částmi byly Burger Rock Fest a Rock Memory Of. „Víc toho už letos asi dělat nebudeme, nikdo netuší, co bude kvůli covidu na podzim a zda se opět nedočkáme dalších nesmyslných zákazů a omezení,“ posteskl si Petr Zlámal za celou agenturu HIT trade s tím, že věří, že všechny tři výše zmíněné akce se k plumlovské přehradě příští rok opět vrátí.