Tohle je pro mnohé tajuplná záhada... Před necelými třemi týdny se na frekventovaném parkovišti před Kauflandem v Okružní ulici objevil prostorný obytný přívěs uzamčený dosti netradičním způsobem dvěma visacími zámky.

Podle prvotních Večerníkem zjištěných informací v něm měl probíhat bujarý noční život! Odstavený karavan patří svéráznému majiteli, který vůbec netuší, kdy z parkoviště odjede. Svůj „domov“ má po většinu času uzamknutý na dva visací zámky.

„Můj přítel přišel z práce s tím, že podle jeho kolegů karavan funguje jako bordel. Byla jsem se tam podívat večer při venčení psa a jeho majitel se na mě obrátil s tím, zda nehledám zaměstnání. Pochopila jsem to tak, že mi navrhuje, abych si prostory jeho karavanu pronajala k prostituci,“ prozradila Večerníku jedna z Prostějovanek, která nás na celou situaci upozornila. Identitu pochopitelně prozradit nechtěla. Rozhodli jsme se tedy přijít věci na kloub.

Odstavený karavan před Kauflandem vrtá hlavou mnoha lidem. „Stojí tu už skoro tři týdny a zdarma zabírá prostor jiným autům. Navíc se kolem něj začínají hromadit igelitové pytle s odpadky. Jeho obyvatelé v něm bývají pouze v noci, přes den jsou pryč. Nešlo mi do hlavy, jak je možné, že někdo může takhle dlouho okupovat veřejný prostor, tak jsem zavolala nejprve do Kauflandu, pak i na policii. V obou případech mi řekli, že jeho majitel nedělá nic špatného. Přitom mám podezření, že přívěs pronajímá prostitutkám,“ zavolala pro změnu do redakce jedna z obyvatelek nedalekého sídliště Šárka, jejíž oznámení jsme se rozhodli důkladně prověřit.

Svérázný majitel neví, kdy odjede

Karavan byl po většinu uplynulého týdne uzamčený a opuštěný. Přesto se Večerníku v jeho závěru podařilo jeho majitele zkontaktovat! Dosti svérázný třiačtyřicetiletý muž pocházející z Přerova na náš dotaz popřel, že by v přívěsu provozoval kuplířství. „Nic takového! Bydlím, tu sám. Jednu ženskou jsem tu teda měl, ale ta mi utekla, ani nevím kam,“ prohlásil muž, z jehož nepřetržité, nicméně dosti neuspořádané výpovědi vyplynulo, že vůbec netuší, kdy své místo na parkovišti u Kauflandu opustí. „Na mém autě mi probodali gumy a nevím, jestli budu mít na opravu. Taky jsem ztratil klíče od tažného zařízení. Asi si tu ještě nějaký čas postojím,“ zareagoval na dotazy Večerníku muž, který je dle svých slov aktuálně bez zaměstnání. V minulosti se prý věnoval parašutismu, nějaký čas měl také strávit ve vězení. „Jedna ženská na mě autem najížděla, tak jsem jí ukázal pistoli, a to bylo celé...,“ vysvětlil dosti nejasně údajnou příčinu svého pobytu za mřížemi. Z dalšího nesouvislého vodopádu jeho slov bylo možné se pouze dovtípit, že je svobodný, nemá výraznější představu o své budoucnosti a trápí jej vztahy s oběma rodiči. O provozování nelegálního „bordelu“ se nechtěl bavit.

Strážníci vše prověřili

Informace o neobvykle zaparkovaném karavanu se již donesly také k prostějovským strážníkům. „Provedli jsme kontrolu zaměřenou na to, zda se nejedná o odcizený karavan, má pojištění odpovědnosti a platnou technickou kontrolu. Vše je v pořádku,“ uvedl Jiří Tannert, který v průběhu uplynulého týdne zastupoval ředitele městských policistů, jenž byl na dovolené.

Strážníci rovněž nezjistili, že by majitel karavanu vjezdem či stáním v daném prostoru spáchal protiprávní jednání. Navíc majitelem parkoviště není město Prostějov. „Doba stání tu není dopravními značkami nijak omezená,“ upozornil dále Tannert, jehož jsme se zeptali i na to, zda se ke strážníkům doneslo, že karavan má údajně fungovat jako svého druhu nevěstinec. „Takovou informaci nemáme. Pokud se nějakým způsobem změní současný stav a docházelo by k něčemu protiprávnímu, tak bude rozhodnuto o dalším postupu,“ uzavřel zástupce šéfa Městské policie Prostějov Jiří Tannert.

Nutno dodat, že při noční návštěvě Večerníku v závěru uplynulého týdne byla v karavanu tma a kolem pusto prázdno. Náhoda? Nebo jsme jen neměli štěstí na ženy v práci při nejstarším řemesle, co svět znát? Budeme pátrat dál!