Pokud je trpělivost jednou z nejdůležitějších charakterových vlastností každého správného rodiče, pak si tu svoji mohli všichni otestovat během Pohádkového lesa, který se uplynulou sobotu 21. srpna konal v kempu Žralok a jeho okolí. Na něj v doprovodu svých rodičů dorazilo celkem 1 093 dětí. Tak obrovský zájem nečekali ani organizátoři ze Spolku Plumlovských nadšenců, kteří už jsou přitom na ledacos zvyklí.

Pomoci Asterixovi a Obelixovi s nošením pytlů, vyzkoušet si opičí dráhu Pipi dlouhé punčochy, nanosit dříví na nový vor pirátům z vypuštěné přehrady či nachytat vodníkovi ryby. Tyto a řada dalších úkolů čekaly na dětské návštěvníky oblíbeného Pohádkového lesa v Plumlově.

. Celkem na 17 stanovištích čekalo přes 40 pohádkových bytostí. Mimo výše zmíněné se na něm mohli setkat například se Shrekem a Fionou, Makovou panenkou a motýlem Emanuelem či Spongebobem.  „Všechno se mi líbilo, ale nejlepší byla stejně zase perníková chaloupka, ze které jsem si mohl uloupnout perníček. Ta nezklame nikdy! Jen mě překvapilo, že Ježibaba, která ji hlídala, nebyla tak akční, jak jsem si ji pamatoval z dřívějška,“ usmál se osmiletý Filip.

Vesměs do lesa vyrazili rodiče s mladšími dětmi, jimž byly úkoly přizpůsobeny. Bylo jich však skutečně požehnaně, a tak se na kartičku pro účastníky stejně jako na některé úkoly stály zejména zpočátku dlouhé fronty. Většina postarších šla svým ratolestem dobrým příkladem, když s nadhledem stoických filozofů vyčkávala, až na jejich potomky přijde řada. Přitom mohli společně probrat i věci, na které v kalupu všedního dne nezbývá čas. Našli se však i tací, kteří takovou trpělivost neměli. „To raději půjdeme někam na jídlo,“ netajila svoji rozladěnost korpulentní dáma, která svoji neméně obtloustlou dceru táhla za ruku, přičemž míjela zástup čekajících...

Organizátory přirozeně těšil zájem ze strany obrovského množství lidí, i pro ně to však bylo tentokrát hodně náročné. „Je to druhá nejvyšší návštěvnost v historii akce, nicméně letos jsme přitom nic takového kvůli covidu opravdu nečekali. Když loni dorazilo přes šest set lidí, říkali jsme si, že je to ideál, tohle byl občas trošku masakr! Týkalo se to však hlavně začátku, kdy se tam všichni nahrnuli. Kdo přišel později, užil si už les bez front,“ ohlédl se za akcí prezident pořádajícího spolku Marek Otruba, který neviděl jiný způsob, jak celou plejádu pojmout. „Děti se těší na plnění úkolů, pokud by se jen tak volně procházely lesem třebas zaplněným pohádkovými bytostmi, nebylo by to ono. Při takovém počtu účastníků však rodičům prostě nezbývá nic jiného než se s nějakým tím zdržením v zájmu svých potomků smířit,“ uvažoval Otruba, jehož se Večerník zeptal i na další chystané akce Spolku Plumlovských nadšenců. „Hlavně doufáme, že se nám na jaře už konečně podaří uspořádat po dva roky odkládané čarodějnice. Jejich program by měl být ještě bohatší, než na jaký byli lidé v minulosti zvyklí. Jenže dělat si v dnešní době plány je ještě mnohem ošidnější než kdykoliv předtím,“ vzkazuje s vírou v lepší zítřky Marek Otruba.