Prostějov - město módy? Právě tento slogan se úspěšně pokusila oživit Módní přehlídka, která se v rámci Prostějovského léta konala uplynulý čtvrtek 19. srpna. Profesionálně zvládnutá akce nabídla i mnohá překvapení.

Asi jen málokdo například čekal, že nejžhavější modely vzejdou z dílny prostějovského obchodu se starosvětským názvem Švadlenka. Ten totiž představil originální, ručně háčkované plavky. A už vůbec se nečekalo, že se na molu představí rovnou obě náměstkyně prostějovského primátora!

Prostějovské léto se magistrát rozhodl na náměstí oživit něčím, co zatím lidé mohli sledovat například na akcích, jakými jsou Doteky módy či Zlatá jehla. Módní přehlídka však tentokrát kromě prací studentů SŠDaM nabídla i modely ostřílených prostějovských návrhářek Yvony Leitner a Radky Koskové či oblečení prostějovské značky RV FASHION. Ostatně právě v jeho barvách se jako jediná žena v zástupu mužů a chlapců představila také dlouholetá externí redaktorka Večerníku Aneta Křížová.

Kromě této slečny mohli lidé sledovat například nadčasový styl oblečení ze společnosti Go Fashion, všichni z vystupujících pak na sobě měli brýle z prostějovské Optiky Wagner. V rámci doprovodného programu se na pódiu opakovaně představila stále oblíbenější prostějovská herečka a zpěvačka Eva Hacurová, kterou doplnila mimo jiné také talentovaná členka Taneční školy Piourette. „Před pár dny jsem se vrátila z mistrovství světa v Anglii, kde jsem v konkurenci padesáti tanečnic z celého světa obsadila pětadvacáté místo,“ prozradila Vanesa Burdová přímo na pódiu Petru Zakopalovi, jenž celou akcí provázel.

Že je tu móda opravdu pro každého, se rozhodly všechny přítomné v průběhu podvečera přesvědčit také náměstkyně Alena Raškova a Milada Sokolová. „Před vstupem na molo jsem byla nervózní, ale nakonec to byl úžasný, neopakovatelný pocit,“ svěřila se se svými pocity Sokolová, která zároveň poděkovala Martině Drmolové z KK Duha. „Každou akci, kterou si vymyslím, do detailu dotáhne do konce,“ pochvalovala si. „První módní přehlídka se konala před dvěma lety a já jsem nesmírně ráda, že se nám podařilo ji připravit i v roce letošním, protože ten loňský ročník zhatil koronavirus. Obrovský dík patří prostějovským firmám, obchodům a také místní střední škole zabývající se návrhářstvím a šitím oděvů, protože bez nich by to v žádném případě nešlo. Opět jsme dokázali, že město Prostějov je stále Městem módy,“ neskrývala spokojenost Milada Sokolová a přidala jeden vzkaz: „Velký obdiv patří i ženám a mužům, které se na molu objevily. Mnoho z nich se stali modely a modelkami jen pro tento večer, za což jim patří velké poděkování a mají můj neskonalý obdiv.“

Prostějovské náměstí rozhodně neosiří ani o nadcházejícím týdnu. Právě naopak! V úterý 24. srpna se jeho četní fanoušci mohou těšit na písničkáře Pokáče, hned následující den jako hlavní hvězda vystoupí Michal Hrůza a ve čtvrtek 26. srpna Hanu Zagorovou potýkající se s následky covidu nahradí jedna ze světově nejuznávanějších revival kapel legendárních The Beatles – slovenská skupina The Backwards.