Pomalu, ale jistě. Jak Večerník informoval již v minulém vydání, tak nějak postupují přípravy na kompletní a nepochybně i velmi nákladnou rekonstrukci Společenského domu. Jisté je, že letos se s opravami určitě nezačne. Magistrát v současnosti už poptává firmu, která by měla zpracovat projektovou dokumentaci.

Rada města Prostějova na svém jednání v úterý 17. srpna rozhodovala o zahájení zadávacího řízení nadlimitní veřejné zakázky na projektovou dokumentaci pro rekonstrukci Kulturního a společenského centra v Prostějově. Společenský dům se tak postupně posunuje blíže ke své obnově. „Jde o to, aby odpovídal své době, abychom připravili důstojný kulturně-společenský stánek, na který budeme pyšní a kam lidé budou rádi chodit,“ uvedl prostějovský primátor František Jura (ANO 2011).

Jedním ze zahajovacích kroků vedoucích k rekonstrukci centra je zmíněná veřejná zakázka, kterou se rozumí zejména zpracování a předání projektové dokumentace pro realizaci rekonstrukce budovy (ve stupni pro společné územní rozhodnutí), stavební povolení a zpracování vizualizace vnějšího vzhledu budovy, zajištění inženýrské činnosti a dále zpracování dokumentace pro provedení stavby, spolu s vizualizací interiéru a analýzou nákladů na provoz centra po rekonstrukci.

„Nabídky budou pochopitelně hodnoceny na základě ekonomické výhodnosti. Při výběru bude rozhodující funkčnost a cena. Celková předpokládaná hodnota veřejné zakázky je 8,5 milionu korun. Projektová dokumentace by měla být připravena v termínu do 30. června 2022,“ prozradil Jura s tím, že do návrhu rozpočtu na příští rok pak bude pro financování navržena částka dle výsledku zadávacího řízení. „Nyní tedy proběhne zmíněné výběrové řízení na zhotovitele projektové dokumentace, následně pak další řízení již na zhotovitele stavby,“ doplnil primátor.