„Každý může porazit každého.“ Takovým heslem se často zaklínají trenéři napříč soutěžemi i sporty. Minule o tom referoval ve svém fotbalovém sloupku kolega Tomáš Kaláb v souvislosti se druhou ligou. Pravdou ale je, že léto zamíchalo kartami – a to tak, že pořádně – zejména v amatérských soutěžích.

Příkladem budiž ty z Prostějovska. Asi nikdo by si netipoval výsledky i zápasy, kterých jsme byli svědky. Příklad? Třeba Kralice na Hané. Zemětřesení v kádru zrovna nepřišlo. Přesto donedávna utrápený tým a otloukánek krajského přeboru válí. Protivanov s Plumlovem 3:0? Ne možná šok, překvapení ale určitě. Vrchoslavice útočí na vrch tabulky a naopak Jesenec-Dzbel je zralý na ručník, přestože v minulých letech hrál střed.

Zkrátka léto ovlivněné koronavirem zapracovalo. Některé týmy šly nahoru, jiné naopak šlapají vodu. Zdá se každopádně, že málokde zůstala forma a výkony stejné. Ani v týmech, které neprošly přestavbou – ostatně takových je v okrese jako šafránu.

Jedno se nicméně při vší té bídě, která v minulém roce a půl amatérský fotbal postihla, musí nechat. Díky turbulentnímu období jsou soutěže ještě dramatičtější a snad i atraktivnější než v minulosti… Jen štěstí, že se na tyto soutěže nesází. V opačném případě by hrozil velký nárůst infarktů.