Podle statistik z internetového serveru hokej.cz v sobotním zápase vyslali Jestřábi na kadaňského brankáře celkem devětapadesát střel. Šest z toho bylo přesných a mířilo za brankovou čáru. Toto utkání ale nebylo jediné, kdy měli svěřenci trenéra Tottera tolik nevyužitých šancí. Sice branky z hokejek Jestřábů padají, ale mohlo by jich být více, aby pak hráli s větším klidem.

Jasný problém je tedy vidět především v produktivitě, ta značně ovlivňuje to, jak zápasy Prostějova vypadají. Jestřábi se většinou tlačí dopředu a mnohem častěji okupují prostor před gólmanem. Jejich střely jsou ale dost nepřesné, to když létají vysoko nad branku nebo je zachytí defenziva soupeře. Problém je i ve využívání přesilových her. V nich Hanáci hodně kombinují a snaží se nahrávat do co nejlepší pozice. Ale… Jejich kombinace končí buď u samého gólmana, nebo bývají vyhnáni z útočného pásma.

Ať už při hře pět na pět, nebo v přečíslení se Prostějovu občas stane, že kvůli své nepřesnosti a nekoncentrovanosti ztratí kotouč a tím dá příležitost k rychlému brejku soupeři. Ostatně takové situace byly k vidění v obou zápasech uplynulého týdne. Šumperk byl v tomto nebezpečnější, když dokázal z takové bleskové převahy vyrovnat. Paradoxně více z toho asi vytěžila Kadaň v sobotu, která alespoň pro svůj lepší pocit vstřelila na závěr dvě branky a pokazila Bláhovi čisté konto.

Nezbývá jen než věřit, že Jestřábům začne v dalších zápasech na hokejkách fungovat takové to pomyslné štěstíčko, které by zařídilo více přesných střel do brankoviště soupeře. Obzvláště se to bude hodit v tomto týdnu, kdy Prostějov čekají tři nepříjemní soupeři Jihlava, Vsetín a Poruba.