Až tři roky basy hrozí řidiči středního věku, který zavinil nehodu v centru Prostějova. Na čerpací stanici na Petrském náměstí si to v silné opilosti špatně „vyměřil“ a svým vozidlem narazil zezadu do nákladního auta. Jinak banální havárka ho může přijít pěkně draho, hrozí mu až tři roky kriminálu. 

Ve středu 6. října před polednem projížděl šestačtyřicetiletý řidič vozidla Renault Megane čerpací stanicí v Prostějově na Petrském náměstí. Při jízdě neodhadl vzdálenost od zaparkovaného nákladního vozidla Man a narazil do něj. „Přivolaní policisté provedli u řidiče osobního vozidla dechovou zkoušku na alkohol, která byla pozitivní. Muž nadýchal 2,62 promile alkoholu v dechu,“ informoval Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Muž podle policistů se k požití alkoholu před jízdou doznal. „Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Způsobenou škodu odhadli na dvanáct tisíc korun. Řidiči hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ shrnul Hejtman.