Zavinit nehodu a ujet, to může udělat jen zbabělec... Policisté dálničního oddělení Kocourovec se obrací na širokou veřejnost se žádostí o pomoc vedoucí k objasnění dopravní nehody, která se stala na dálnici D46 mezi Prostějovem a Olomoucí. Potřebují svědky, kteří by jednak pomohli objasnit příčiny nehody a jednak vypátrat zatím neznámého šoféra kamionu.

 

Ve středu 13. října v 17.20 hodin došlo na 35. kilometru dálnice D46 ve směru jízdy od Prostějova na Olomouc k dopravní nehodě. „Neznámý řidič nákladní soupravy měl z pravého jízdního pruhu přejíždět do levého, přitom měl zadní částí návěsu narazit a vytlačit na středová pásová svodidla řidičku osobního automobilu Citroën C4, která jela v levém jízdním pruhu. Po střetu řidič nákladního vozidla nezastavil a z místa nehody ujel. Ta se naštěstí obešla bez zranění. Na osobním voze vznikla škoda ve výši osmdesát tisíc korun a na svodidlech čtyřicet tisíc korun,“ popsal nehodu s újezdem patrného viníka Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

„V této souvislosti se obracíme na případné svědky, kteří mají poznatky k uvedené dopravní nehodě, aby pomohli ustanovit nezjištěné vozidlo či řidiče a přihlásili se na linku 158 nebo osobně, telefonicky či e-mailem kontaktovali přímo policisty dálničního oddělení Kocourovec, Přáslavice – Kocourovec 19, na telefon 974 762 751 nebo e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.,“ apeluje na případné svědky Hejtman.