S koronavirem na všech frontách se potýkají lékaři a zdravotnický personál také v prostějovské nemocnici. Odtud ale přicházejí aktuálně pozitivní zprávy. Počet hospitalizovaných pacientů se opět snížil, navíc lékaři zaznamenávají stálý zájem lidí o očkování. Pozitivitu pak při PCR testech zaznamenali „jen“ u každého čtvrtého testovaného.

 

„K pátečnímu ránu všechny tři nemocnice AGEL Středomoravské nemocniční hospitalizovaly dohromady 125 pacientů s onemocněním covid-19. V mezitýdenním srovnání se jedná o pokles téměř 30 nemocných,“ sdělil konečně příznivou informaci Adam Knesl, tiskový mluvčí společnosti Agel provozující i Nemocnici Prostějov.

Také právě v Prostějově došlo k mírnému poklesu hospitalizovaných pacientů. „Zdravotníci pečují k pátku 17. prosince o čtyřiapadesát pacientů, z toho šest z nich je ve vážném stavu na umělé plicní ventilaci. I přes mírný pokles covidových pacientů stále setrvává velká zátěž pro nemocnici v péči o tyto nemocné, proto není stále možné přistoupit k rozvolnění zákazu návštěv,“ konstatoval Adam Knesl, kterého se Večerník ještě přeptal na zájem Prostějovanů o očkování i průběh PCR testování. „V prostějovské nemocnici běží očkování naplno, denně aplikují zdravotníci přibližně 480 až 500 vakcín a očkovací centrum je v provozu také v sobotu a neděli. Dobrou zprávou je, že klesá relativní pozitivita PCR testů, která se pohybuje nyní kolem pětadvaceti procent,“ zareagoval mluvčí společnosti Agel. 

 

Podrobné koronavirové zpravodajství najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v pondělí 20. prosince