Pro příklady zmařených akcí vyznačujících se aktivním pohybem a tím vlastně nejpřirozenějším způsobem získávání normální imunity proti chorobám však nemusíme sahat až do daleké Severní Ameriky. Stačí se podívat okolo sebe přímo v našem regionu.

Například se již dva roky za sebou nekonal Krumsínský Haná Cup, dříve největší turnaj v malé kopané na okrese. Rovněž podruhé v řadě teď organizátoři zrušili také u veřejnosti velmi oblíbený Silvestrovský běh prostějovskými Kolářovými sady. S ohledem na současná hygienická nařízení, kdy na hromadné akce stále mohou jen očkovaní a ti, kteří prodělali covid během posledního půl roku, byla pozastavena též Hanácká volejbalová liga smíšených družstev Prostějovska. A takových příkladů bychom našli mnohem víc.

Relativně bez zápasových ztrát probíhají jen profesionální soutěže a do jisté míry i mládežnické, neboť jsou schopné stávajícím pravidlům přes logické problémy většinově vyhovět. Zatím. Až i k nám do ČR dorazí ve výraznější míře omikronové šílenství, obávám se návratu starých zlých časů z předloňska.