Teploty se uplynulý týden leckde dostaly do mínusu a v Kladkách tak už větří zimu. Jediný lyžařský areál na Prostějovsku má plány na zimní sezónu přichystané. Návštěvníky se budou snažit přivítat co nejdříve a s podobnými cenami jako v minulých letech. Letos ale provozovatelé musí kromě počasí bojovat ještě s jedním nepřítelem, a sice notoricky známými celospolečenskými zákazy. Pokud se totiž neuvolní, hrozí, že o část nebo o celou sezónu přijdou.

„Přípravy probíhají, jako kdyby se nic nedělo. Hotové jsou revize a nákup elektřiny, nyní se budeme snažit zasněžit svah,“ prozradil za provozovatele Jiří Křeček. Práce by přitom měly přijít na řadu velmi brzy. „Od prvního prosince by mělo nastat další ochlazení. Chystáme tedy zasněžování, ale stále sledujeme počasí, nechceme mrhat energií ani prostředky,“ nastínil z plánů Křeček.

Svah má v tomhle směru smůlu, leží v necelých 600 metrech nad mořem, přírodní sníh tak v posledních letech v dostatečném množství padá jen zřídka. V Kladkách proto musí sázet z velké části právě na umělý sníh.

Areál by měl tradičně nabídnout modrou sjezdovku a dva vleky a dětské lano. Samozřejmostí je občerstvení a obvykle nepříliš dlouhé fronty. Velkých změn se podle Jiřího Křečka návštěvníci nenadějí. „Jde hlavně o terénní úpravy svahu a úpravy parkovacích ploch. Co se týká jízdného, na začátku sezóny s ním určitě nebudeme hýbat. Pokud budou v jejím průběhu úpravy, tak minimální, spíše ale ceny necháme na současné úrovni,“ uvedl.

Za celodenní jízdenku by tak lyžaři opět mohli dát necelých 400 korun, děti o stovku méně. Kdy se ale přesně rozjede sezóna, to zůstává ve hvězdách. V posledních letech se provozovatelé areálu upírají zejména k vánočním svátkům.