Od pondělí 19. až do středy 21. června se v Mohelnici konalo celostátní finále akce Dopravní soutěž mladých cyklistů, které se v celé ČR účastnilo 3600 soutěžících a v Olomouckém kraji 116. Program soutěže zahájil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Prostějov reprezentovali na soutěži pedagogové a studenti Střední zdravotnické školy Prostějov, a to na pozicích rozhodčích a figurantů na stanovišti první pomoci. Jak uvedla Anežka Vítková, vyučující odborných předmětů na SZŠ, celostátního finále se účastnilo 156 soutěžících a byly to náročné tři dny, jelikož děti jsou velmi soutěživé a neodpustí si nic sobě, ale ani soupeřům. Její kolegyně Martina Papšová doplnila, že škola se této akce účastní pravidelně a je dlouholetým partnerem agentury BESIP.

Co se týká vlastních výsledků, tak v kategorii 2 na pěkném 7. místě skončilo družstvo ZŠ a MŠ z nedalekého Brodku u Konice. Vyučující Vítková ještě dodala, že všichni ze „zdravky“ se již těší na další ročník, protože i pro ně je to zajímavá zkušenost pro jejich pedagogickou činnost.