Nevíte, kam vyrazit a jak zabavit děti? Pokud jste na tento úkol ještě nerezignovali a nedali jim do ruky mobil, pak je tu spousta možností. Region Prostějov za standardní situace nabízí možností vyžití dost a dost. Pokud tomu nebrání koronavirová pandemie, nudit se nemusíte.

V Prostějově je to aquapark stejně tak koupaliště ve Vrahovicích. Na zimním stadionu se (nejen v zimě) dvakrát týdně koná bruslení pro veřejnost. Z novějších kratochvílí zmiňme hřiště pro nadšence do bruslí a koloběžek v Kostelecké ulici nebo Laser arenu s dětským zábavním koutkem Šmoulíkov v Anenské ulici.

Máte menší ratolest sotva školou povinné? Pak je tu celá řada zajímavých akcí. Z těch větších zmiňme třeba pohádkový les ve Dzbelu nebo v Plumlově, kam se sjíždí i více než tisíc lidí ročně. V Plumlově ještě zůstaňme. Zámek i autokemp Žralok pravidelně pořádají řadu dalších akcí. Ať už jsou to čarodějnice, či speciální zámecké prohlídky včetně pohádkových nebo Halloween na zámku tu teprve budou. Nebo je libo se podívat zbraním na zub? Pak je tu Dobývání hradu Plumlov, které nejen kluky dokáže určitě zaujmout.

Pohádkové akce se ale konají i na jiných místech. Nedávno byla v Seloutkách nebo ve Výšovicích, oblíbené jsou úkoly a hry v zámeckém parku v Čechách pod Kosířem. Skvělou akci Dvoreček radosti za sebou mají organizátoři ve Ptenském Dvorku. Pravidelně pro rodiny s dětmi zase zábavné odpoledne pořádá Mateřské centrum Srdíčko. A co teprve hasiči, na mnoha obcích jsou to právě oni, kteří organizují společenské dění i četné dětské akce.

Je tedy Prostějovsko rájem pro děti? Za redakci speciální přílohy Večerníku určitě ano! Věřme, že již brzy se zase potkáme na všech místech.