Druhý ročník Městského plesu proběhl v místní sokolovně uplynulý pátek večer a po dvou letech nucené pauzy se vrátil doslova ve velkém stylu.

Do sokolovny si našla cestu řada místních, ale i přespolních hostů, atmosféra zaplněného sálu byla veskrze pozitivní. V rámci programu se představily místní ženy a největším tahákem bylo vystoupení známé české kapely O5 a Radeček, která potěšila návštěvníky hodinovým koncertem. Kromě tradičního tance se tak na parketu v dobré náladě pařilo až do brzkých ranních hodin...

Po nucené pauze chtělo vedení města navázat na plesy před koronavirem, což se náramně zdařilo. „Bylo smutné, když si tyto tradiční městské či obecní akce nemohli jejich příznivci dva roky užít, jak se patří. Je ale vidět, že se lidé chtějí společensky bavit. My jsme se snažili udělat maximum pro to, abychom je svým programem uspokojili. Z ohlasů i průběhu celého plesu vnímám, že se nám to podařilo, čemuž jsem moc rád, protože to je tradice, která musí zůstat ve všech koutech naší země,“ prozradil starosta Kostelce Ladislav Hynek.

Ples zahájil sám první muž městečka, který si na začátek připravil krátký proslov a všechny přivítal. Po prvním hudebním vstupu, o nějž se celý večer starala kapela Kvatro pravidelně doprovázející na koncertech i krále diskoték Michala Davida, dále vystoupila místní děvčata v rámci doprovodného programu a sklidila velký potlesk. Zlatým hřebem programu pak byla od deseti hodin kapela O5 a Radeček, ta během svého hodinového koncertu nabídla návštěvníkům, kteří kompletně zaplnili parket, rychlejší skladby proložené pomalejšími k tradičnímu tanci. „Byl to hlavní program večera a troufám si říct, že jsme si jej všichni opravdu užili. Spokojená byla většina zúčastněných, vedle klasického tance měli možnost užít si o něco volnější zábavu,“ doplnil starosta.

Nejen hudební program, ale i celá řada dalších tradičních věcí neodmyslitelně patřících k plesům dotvářela atmosféru večera. Návštěvníci tak měli na výběr z bohatého občerstvení s celou škálou dobrot a samozřejmě i řadou lihovin. Nejoblíbenějším ale bylo víno. Po půlnoci došlo k vyhlášení tomboly, jejíž hodnotné ceny potěšily nejednoho majitele výherních losů. Hlavní cenou pak nebyla žádná z elektroniky, té byla celá řada, ale dárkový poukaz v hodnotě 10 000 korun na wellnes pobyt, který udělá v dalších týdnech velkou radost jednomu z párů. „Ples má své tradice, které by se neměly porušovat, takže i u nás to bylo klasické jako obvykle. Na výhercích samozřejmě byla vidět radost, ale spokojené návštěvníky jsem viděl všude kolem, a to je to nejdůležitější,“ prozradil na závěr Ladislav Hynek.