Hned tucet bodů má program Divadla Point do zbytku sezóny, která končí 9. června už tradičním Zhasínáním světel. Do té doby ale herci a herečky Pointu odehrají řadu představení. Mezi ta, jež jsou v repertoáru delší dobu, patří tituly Když se zhasne nebo Miluju svůj mobil. Ty novější reprezentuje třeba Britney goes to heaven.

Point ale hlásí i jednu premiéru, diváci se v červnu spolu s herci vydají na cestu kolem světa. „To představení má zajímavou historii a bude stát za to. Bude to hra se zpěvy, jedná se o komedii, a to velmi odlehčenou a vtipnou. Navíc bravurně režírovanou Víťou Lužným,“ sdělil principál divadla Aleš Procházka. Jeho divadlo zapojí do svého programu i jiný soubor z Prostějova. „Hostit budeme Divadlo Hanácké obce. Bude to taky prima, jsou to takoví naši družební kamarádi a jedná se o aktuálně nejstarší ochotnický soubor v Prostějově,“ těší se Procházka.

Point se ale v poslední době stává známým i tím, že dává prostor i jiným formám umění než divadelnictví. Za poslední rok uspořádal hned dvě vernisáže, nyní se přenese do světa poezie. „Největší novinkou bude představení na způsob slam poetry, což je zajímavá a docela už i známá disciplína. Dorazí Masters & Divas, měla by to být špičková záležitost,“ konstatoval principál. Divadlo Point pak hraje především soudobé české autory. A těm také z Hané chodí pozvánky na představení prostějovských divadelníků. Zavítá tedy některý z autorů na jarní představení? „To nevíme. Dorazí pravděpodobně autor Jirka Janků na Cestu kolem světa, i to je ale zatím s otazníkem. Pokud jde třeba o Petra Kolečka, tak v jednu chvíli už to bylo velice nadějné. Víme však, že je hodně pracovně vytížený, nemůžeme proto tak úplně čekat, že popadne auto a objeví se,“ poznamenal Aleš Procházka.

 

15 point letak