Svéráznou úřednici zaměstnávali na radnici v Němčících nad Hanou. Čtyřicetiletá žena ukradla z městské pokladny 600 000 korun a o dalších více jak 626 tisíc připravila seniory, kterým spravovala vkladní knížky! Tato podvodnice se neštítila prostě ničeho…

 

Minulý týden sdělili policisté z obvodního oddělení Němčice nad Hanou podezření 40leté ženě ve zkráceném přípravném řízení z trestného činu krádež, za který jí dle trestního zákoníku s ohledem na výši způsobené škody hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do pěti let.

Žena získala dobře placené místo pod penzí na úřadu na konci roku 2019. Protože se její život změnil k lepšímu, začala si užívat a bavit se. Zábavu ovšem našla i v automatech, které používala zejména v mobilní aplikaci.

Peníze ale docházely a žena nenašla lepší řešení než se vrhnout na šikmou plochu zločinu. Nejprve dvěma místním seniorům založila vkladní knížky, aby byly jejich naspořené peníze v bezpečí. Důchodci ženě naprosto důvěřovali a na knížky, k nimž měla úřednice dispoziční právo, uložili 626 tisíc korun. Když si ovšem loni před vánočními svátky přišli část peněz vybrat, aby mohli nakoupit dárky vnoučatům, zůstali stát jako opaření. „Pracovnice na přepážce ji totiž na jejich požadavek zareagovala negativně s tím, že zde žádné peníze uloženy nejsou, ale že vše nechá prověřit. Později se zjistilo, že podezřelá v době mezi srpnem roku 2021 a lednem 2022 postupně peníze z vkladních knížek vybírala a použila je pro svoji potřebu. Při výslechu uvedla, že peníze již nemá, protože je všechny prosázela,“ potvrdila případ Miluš Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Jejich celoživotními úsporami žena nakrmila virtuální automaty. Její snaha vrátit na knížky peníze dřív, než se na to přijde, vyšla na prázdno. Pro dalších 600 000 korun totiž v červnu roku 2022 sáhla do městské pokladny. V naivní víře, že částku zdvoj až z trojnásobí, peníze opět nacpala do automatů. „Tento skutek byl z naší strany řádně prověřen a zadokumentován pro trestný čin zpronevěra. Na státní zastupitelství byla tedy předána zpráva o výsledku zkráceného přípravného řízení,“ potvrdila Zajícová.