Olomoucký kraj uspořádal další setkání mikroregionů – tentokrát společně se Svazkem obcí mikroregionu Kostelecko. Řešila se na něm například spolupráce hejtmanství s místními samosprávami, otázky rozvoje venkova, sociálních služeb nebo veřejné dopravy.

„Účelem dnešního setkání je promluvit si o tom, co mikroregion trápí, v čem by potřeboval pomoct a co očekává od Olomouckého kraje,“ uvedl na začátku jednání hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek.

Setkání představitelů kraje se zástupci mikroregionů pořádá hejtmanství pravidelně. A není divu, protože je o ně vždy velký zájem. Do Čelechovic na Hané, kde se společná schůze tentokrát konala, přijelo více než padesát hostů z celého Olomouckého kraje. Letos se představitelé kraje se zástupci mikroregionů setkali už po třiadvacáté.

„Zpětná vazba z mikroregionů je pro kraj mimořádně důležitá. Promítáme ji také do našich rozhodnutí – upravujeme dotační podmínky a tituly tak, aby krajská podpora mířila tam, kde to regionům skutečně pomůže. Týká se to například budování cyklostezek. Nedávno jsme podstatně rozšířili dotační program Obchůdek a aktuálně navýšíme několik důležitých dotačních programů včetně toho, který se týká rozvoje venkova,“ dodal hejtman Suchánek.