Už čtyřiadvacetkrát v řadě za sebou se tenisové mistrovství světa družstev do 14 let konalo v Prostějově. Osobně mám k tomuto šampionátu dost silný vztah, až citové pouto, dá-li se to tak říct, neboť téměř ve dvaceti případech z těch čtyřiadvaceti jsem o něm pracovně přinášel každodenní novinářské zpravodajství.

Za takřka čtvrtstoletí (které se příštím rokem naplní) jsem tedy většinou byl zblízka u toho, když turnaj nesoucí oficiální název ITF World Junior Tennis Finals pokaždé organizačně šlapal jako pověstné švýcarské hodinky a české reprezentační výběry na něm dosahovaly různě výrazných úspěchů.

Proto byla moje radost z letošního WJTF 2023 opravdu mimořádně pronikavá. Člověk musel jednak smeknout před špičkovými schopnostmi lidí z pořadatelského štábu TK (PLUS) Prostějov, kteří díky nim překonali historicky nebývalou nepřízeň počasí během úvodních dnů MS, takže se nakonec stihlo vše odehrát.

A pak je tu samozřejmě obří výsledkový počin obou národních týmů ČR, když dívky i chlapci naší země dokázali doma poprvé v dějinách svorně zvítězit. Nejen díky tomuto titulovému double se už teď moc těším na příští ročník, a stejně jako šéfka akce Petra Černošková doufám, že na Hané nebude poslední.