Čtvrteční den předminulého týdne byl úvodním ze tří za sebou ve znamení kvalitní dráhové cyklistiky na prostějovském velodromu. Závodní maraton odstartoval akcí Grand Prix TUFO - Velká cena Olomouckého kraje s mezinárodním obsazením. Přesto se mezi nejlepší prosadili jezdci domácího TUFO PARDUS Prostějov, zářil zejména mladý Matyáš Koblížek. I u toho byl Večerník!

Sympatický talent přezdívaný trefně Mates dokázal ovládnout jak bodovací závod, kde třetí skončil jeho týmový kolega polské národnosti Filip Prokopyszin, tak eliminaci, v níž Koblížek svedl rozhodující souboj o prvenství se svým kamarádem a prostějovským odchovancem Radovanem Štecem. Ten v zimě přestoupil do izraelské stáje, nyní se na skok vrátil domů a bral stříbro.

V královské disciplíně madison (bodovačka dvojic) triumfovali reprezentanti Polska Konrad Waliniak a Kacper Majewski, bronz získali zástupci pořádajícího klubu Wojciech Pszczolarski a Prokopyszin a těsně za nimi čtvrtí zůstali jejich parťáci Koblížek s Petrem Vávrou.