Také v rozhodujícím utkání o titul v extralize smíšených družstev dovolili tenisté Prostějova soupeři jediný dílčí úspěch. Duel proti pražské Spartě byl za stavu 5:1 ukončený již po singlech.

Dobrý vstup zařídil Menšík

V souboji s Patrikem Riklem se oběma hráčům dařilo na servisu, díky tomu první sada dospěla až do zkrácené hry, v níž byl lepší prostějovský tenista. Ten sice v koncovce druhé sady za stavu 5:4 poprvé přišel o vlastní podání, pak už ale nezaváhal, získal dvě hry v řadě a první bod.

Rychlé vyrovnání Sparty

Proti Tereze Valentové sice Viktória Hrunčáková získala po vyrovnaném průběhu první set, její soupeřka ale dokázala odpovědět, když také ve druhé sadě o vítězce rozhodoval jeden brejk. Rozhodující dějství bylo naprosto otevřené až do stavu 3:3, v závěru ale Valentová předvedla několik výborných výměr a srovnala výsledek.

Nosková potvrdila svoji třídu

Prostějovské vrátila do vedení favorizovaná Linda Nosková, která v souboji dvou devatenáctiletých tenistek bez potíží vyzrála na Dominiku Šalkovou. Nosková v první sadě za stavu 3:2 při svém podání úspěšně odvrátila brejkboly soupeřky a pak už na kurtu do konce utkání dominovala.

Lehečka nedal Vrbenskému šanci

Hodně podobný průběh měly oba sety, v nichž proti české jedničce nastoupil Michael Vrbenský. Prostějovský tenista vždy rychle získal klíčový náskok, zástupce pražského klubu pak vybojoval v každé sadě český bod. V závěru utkání sice Lehečka za stavu 5:0 neproměnil mečbol, při svém podání už ale střetnutí ukončil.

Titul po boji přiblížil Svrčina

Možná až nečekaně se nadřel vítěz letošního UniCredit Czech Open v utkání s Jakubem Nicodem. První set získal snadno, ve druhém ovšem překvapivě prohrával nadějné vedení 3:0 s brejkem a po chybách si své vystoupení prodloužil. Ve třetí sadě byl už opět lepší a důraznou hrou přinesl do kabiny další bod.

Oslavy zařídil zkušeně Kopřiva

Poslední pátý bod na prostějovské konto dodal Vít Kopřiva, který v závěrečné dvouhře vyzrál na teenagera. Šestadvacetiletý Kopřiva ztratil ve druhém setu vedení 5:3, když jeho soupeř při maximálním riziku získal několik bodů po skvělých výměnách. V koncovce se ale projevily větší zkušenosti prostějovské opory, která rozjásala mistrovskou lavičku.

TK Agrofert Prostějov – TK Sparta Praha 5:1

Jakub Menšík – Patrik Rikl 7:6, 7:5

Viktória Hrunčáková – Tereza Valentová 6:4, 4:6, 3:6

Linda Nosková – Dominika Šalková 6:2, 6:1

Dalibor Svrčina – Jakub Nicod 6:2, 4:6, 6:0

Jiří Lehečka – Michael Vrbenský 6:1, 6:1

Vít Kopřiva – Hynek Bartoň 6:3, 7:5