Jsou týdny, kdy fanoušci fotbalu přemýšlí, kam by měli vyrazit. Žádný ze zápasů je nenadchne natolik, aby si řekli, že ten musí zhlédnout. Pak jsou ale týdny, kdy zase neví, kam dřív. A stává se, že tyto schválnosti nastávají poměrně pravidelně.

Vzal bych za příklad dva víkendy. Ten jeden se odehrál na startu jarní části, kde Kostelec hrál venku, v kraji derby při čtyřech účastnících nebylo, to stejné platilo i v I.A a I.B třídách, kde najdeme někde po třech, v jedné dokonce pět účastníků. Souboje dobrých známých a mnohdy i kamarádů se tak zkrátka nestaly.

Pak však přijde týden, jako byl uplynulý víkend, kdy člověk neví, kam dříve. Kostelec se představil doma, jedno z největších derby v rámci regionu viděli fanoušci v Brodku u Prostějova. Rivalita se vytvořila i mezi Olšany a Vícovem už v okresním přeboru a teď pokračuje v I.B třídě, nechybělo ani tradiční klání dvou dlouhodobě úspěšných celků Určic s Čechovicemi. Fotbalové menu, jaké by si každý fanda měl užít. Do toho pak musíme zmínit i souboj v Klenovicích, kde se utkal první s druhým týmem tabulky.

Takže týden, kdy by člověk rád byl na dvou a více místech zároveň. Do příštích ročníků bude třeba samozřejmě v nadsázce udělat delší společnou poradu, kde se předem domluví, aby to vycházelo trochu lépe.