Už za měsíc a týden k tomu začíná pro většinu klubů v České republice florbalová sezóna. Na Prostějovsku se do soutěží přihlásily tradičně tři celky – SK K2 Prostějov, FBC Playmakers Prostějov a TJ Sokol Kostelec na Hané-HK. A co je na úvod ročníku 2021/2022 čeká?

Například starší žáci SK K2 Prostějov vyzkouší už v prvním kole novou halu v ulici Vápenice. 19. září se zde střetnou s Uničovem a Šternberkem. Tamtéž se navíc o pouhý týden později odehrají mače dorostenců – a to obou prostějovských klubů. Navíc, hned v úvodním zápase na sebe narazí. Hráče, trenéry i diváky tak hned na úvod čeká derby jako řemen.

A co mužské celky? Áčko Playmakerů na úvod čekají hodně těžké oříšky k rozlousknutí. A sice Troubelice, které pravidelně pendlují mezi touto soutěží a o úroveň vyšší Olomouckou ligu mužů, a Uničov. Ten má v soutěži jen rezervu, pravidelně se ale ukazuje jako solidní, technicky vybavený soupeř. Áčko Kostelce na Hané zase čeká výjezd do Mohelnice, kde změří síly s rychlíky v podobě přerovských Bizonů a ambiciózním nováčkem soutěže, Lipníkem.

Nejvíce pozornosti se ale už pár let zaměřuje na „A“ tým SK K2 Prostějov hrající celostátní soutěž, Divizi. Právě eskáčko bude mezi prvními, kdo odehrají soutěžní zápas. Už 11. září v domácím utkání nastoupí proti Zlínu.

 

První zápasy mužských florbalových týmů z regionu:

SK K2 Prostějov

„A“ tým – Divize, sk. E                                   11. září, Zlín (hala RG a ZŠ Prostějov)

„B“ tým – Olomoucká liga mužů               25. září, Droždín, Libina (hala RG a ZŠ Prostějov)             

FBC Playmakers Prostějov

„A“ tým – Olomoucký přebor mužů         25. září, Troubelice, Uničov „B“ (SH Kostelec n. H.)

„B“ tým – Olomoucká soutěž mužů         18. září, Lipník a Postřelmov (SH Lipník)

TJ Sokol Kostelec na Hané-HK

„A“ tým – Olomoucká liga mužů               25. září, Bisons Přerov, Lipník (SH Mlýnská Mohelnice)

„B“ tým – Olomoucký přebor mužů         25. září, Troubelice, Lutín (SH Kostelec N. H.)