Nenadálá dopravní situace a rovněž špatný technický stav vozovky stojí za nehodou, ke které došlo na konci předminulého víkendu na silnici mezi Vícovem a Ohrozimí. Pod řidičem náklaďáku, který se vyhýbal protijedoucím vozidlům, se utrhla krajnice. Šofér už nedokázal na situaci zareagovat, v příkopu porazil strom, čímž si výrazně poškodil auto. Zarážející je ovšem fakt, že z místa ujelo několik řidičů osobních vozidel, kteří nehodu viděli…

„V neděli osmého listopadu před osmnáctou hodinou řídil šestačtyřicetiletý muž nákladní automobil MAN mezi obcemi Vícov a Ohrozim. Dle svých slov se před obcí Ohrozim míjel s protijedoucími osobními automobily, přičemž nejméně jedno z nich mělo částečně zasahovat do jeho jízdního pruhu. Aby zabránil střetu s vozidlem, najel co nejvíce k pravé krajnici, váhou vozidla však došlo k utržení krajnice a následnému vyjetí nákladního automobilu vpravo mimo komunikaci, kde porazil vzrostlý strom,“ popsal nehodu Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Ke zranění osob nedošlo a výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 200 000 korun. „Alkohol u řidiče nákladního automobilu policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. U řidičů osobních automobilů kontrola na alkohol neproběhla, protože z místa odjeli. Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou tak předmětem dalšího šetření,“ doplnil Hejtman.