Ani přelom září a října nenechá Jestřáby v klidu. Znovu se totiž utkají hned se dvěma soupeři. A to ve středu venku s nad Jizerou a doma během soboty s Kolínem. Obě utkání začnou v osmnáct hodin. A společného mají i to, že oběma soupeřům se v sezóně příliš nedaří. Prodlouží jejich výsledkovou mizérii také Jestřábi?

Benátky nad Jizerou jsou zatím předposlední, hůře je na tom jen Kadaň. A to dokonce pouze o skóre. Oba týmy totiž zatím neuzmuli soupeřům ani bod. Benátky sice nedostávají tolik branek, pět proher v řadě však přeci jen bolí. Naposledy tým podlehl Sokolovu 1:4.

Tým těží z dlouhodobé spolupráce s Libercem, jehož je farmou. A podle toho taky vypadá soupiska. Je v ní celá řada veteránů, pendlující mezi dvěma Benátky a Libercem. A taky mnoho mladíků, odchovanců jednoho z týmů. Vesměs ale tým staví právě na mladících. Přesto vyčnívají hráči jako Antonín Dušek, Lukáš Pabiška nebo Petr Kolmann. Benátky se přes to všechno hodně trápí. Charakterizuje to i skutečnost, že právě třígólový Antonín Dušek je nejproduktivnějším hráčem týmu.

Jestřábi mají před sebou třetí domácí zápas, který sehrají nadcházející sobotu 2. října od 18.00 hodin proti Kolínu. Kozlové ze středních Čech hrají v Chance lize druhou sezónu v řadě, a i když zatím nijak nezáří, jedná se o nebezpečného soupeře, který umí trknout.

Kolín má za sebou zatím ne zcela vydařený vstup do soutěže, když v prvních třech zápasech nasbíral jen jeden bod za prohru s Vrchlabím v prodloužení. Ostatně ani v dalších zápasech se Středočeši kdovíjak nevytáhli. Pravdou ovšem je, že Kozlové nepatří k týmům, od nichž by se čekaly velké výsledky nebo atak špičky tabulky. Jejich hlavním účelem je být spolehlivou zálohou partnerského týmu Mountfield HK a rozehrávat hráče pro extraligu. A zatím tedy tým nepřekročil svůj stín, který tvoří mimo jiné 16. místo z uplynulého ročníku.

Před sezónou klub proměnil svou soupisku jen lehce. Největší ztráty zaznamenal v odchodech Jakuba Husy (Poruba) a Jana Stehlíka (Kobra Praha), do kabiny naopak zamířili například zkušený bek Václav Čížek nebo produktivní obránce Ondřej Kachyňa, který předtím hájil barvy Havířova. A velkou posilou se před pár dny stal exčeskobudějovický brankář Strmeň. V dalších případech klub spoléhá na výpomoc hrálovehradeckého Mountfieldu.

Přidají Jestřábi třetí výhru ve vzájemných zápasech v řadě?