Nedělní podvečer patřil na prostějovském zimním stadionu zápasu juniorů. SK Prostějov 1913 se tu střetl s HC Lvi Břeclav. Hned v první třetině si domácí vytvořili vedení, které drželi až do konce závěrečné části. Padesát sekund před koncem ale náskok ztratili, zápas tak došel až do nájezdů, ve kterých SK padl.

Hned po úvodním buly se prostějovští junioři opřeli aktivně do hry. Poprvé brankáře Břeclavi prověřil Petr. I hosté byli velice aktivní a hned zkraje zápasu šli ostře do brankáře Hořejšího. V čase 2:48 zazvonila horní tyč opět po střele Petra. Po odehraných 5 minutách se na prostějovského gólmana rozjel břeclavský hráč, ale minul. V čase 6:15 bylo první vyloučení zápasu na straně hostů. V přesilovce se však domácím hokejistům nepodařilo vytěžit dobrou akci, ze které by padl gól. V polovině první třetiny vyslal nebezpečnou střelu na prostějovského brankáře Kareš. V čase 11:50 se Břeclavští radovali z otevření skóre, když se prosadil Kunc – 0:1. Dobrou pozici pro zakončení měl pak na druhé straně Masare. Pět minut před koncem první dvacetiminutovky přišla další početní výhoda pro Hanáky. Tu využil v čase 16:07 Tábor a vyrovnal – 1:1. Po vyhraném buly hned pálil na prostějovského gólmana Ambrož, Hořejší si s jeho střelou ale věděl rady. Dvě minuty před koncem se prosadil Lambert a poslal Prostějov do vedení – 2:1. V čase 18:41 bylo k vidění první vyloučení Hanáků po faulu Petřekové.

Do druhé části si hosté přenesli zbytek trestu z první třetiny, avšak výhodu hráče v poli navíc nevyžili. Další příležitost měli hned v následujících minutách při trestu Zatloukala. Gólman Hořejší svůj tým ale držel. Posléze hráli přesilovku i domácí, dokonce minutu 5 na 3. Kterou také řádně využili. V čase 26:26 se radovali po trefě Taršinského – 3:1. Hosté si vytvořili tlak v obranném pásmu domácích, ale ti se stále drželi. Dobrý protiútok vytvořili Píchal a Černý. V čase 35:02 hosté snížili z hokejky Ryšánka – 3:2. Ve 37. minutě přišlo další vyloučení domácího celku. Břeclav se usadila před Hořejším, gólman ale předváděl zákroky, kterými svůj tým podržel. V posledních sekundách prostřední třetiny Prostějov kombinoval, aby si vzal dvoubrankové vedení zpět.

I třetí třetina hned ze začátku nabídla velmi rychlou hru. Před branku hostů si dobře najel Petr a po přihrávce spoluhráče zakončoval. Gólman Martinčík však střelu pohotově vyrazil. Šance se po dobrých souhrách objevovaly na obou stranách kluziště. Při jednom tlaku Prostějov u branky Břeclavi fauloval, a tak od 49. minuty hrálo hostující mužstvo přesilovku. I přes dobré kombinace a ostré střely hosté nevyrovnali. Dokonce si 20 sekund před koncem nechali ujet do protiútoku Maška, který střelou ohrozil Martinčíka. Ten pak měl co dělat i s dělovkou Taršinského od modré. V čase 52:45 přišel dvouminutový trest hostů. I přes snahu Prostějova gól nepadl. Necelé 4 minuty před koncem bylo SK potrestáno dvouminutovým trestem za příliš mnoho hráčů na ledě, které za svůj tým odpykala Petřeková. K vidění byl další protiútok ve čtyřech ze strany Prostějova. I gólman Hořejší musel předvést pár svých zákroků. Hosté byli ke konci nebezpeční a tlačili se k vyrovnání, a to také přišlo. O těsnou výhru přišli domácí 51 sekund před finálním hvizdem z hole Sokola – 3:3.

Po nerozhodných šedesáti minutách přišly na řadu rovnou nájezdy, ve kterých eskáčko neuspělo.

 

HLAS TRENÉRA

Michal JANEČEK – SK Prostějov 1913:

„Je to bohužel pro nás už několikátý zápas, který jsme vedli, a myslím si, že jsme byli lepší než soupeř. Nějaká naše herní nedisciplinovanost nás ale dovedla k tomu, že uděláme chyby a necháme si ten zápas vzít z rukou. Dostali jsme dvě zbytečné branky na srovnání, a potom jsme to utkání prostě nezvládli.“

KUPÓN

Regionální liga juniorů 2021/2022 – 3. kolo

SK Prostějov 1913 – HC Lvi Břeclav

3:4 SN (2:1, 1:1, 0:1 – 0:1)

Rozhodčí: Sedlák – Bezděk, Peluha.

Vyloučení: 10:10. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 44.

Sestava Prostějova: Hořejší – Černý, Zatloukal, Masare, Mudrák, Mašek, Petřeková, Haas, Lambert, Tábor, Taršinský, Píchal, Přecechtěl, Petr, Slabý a Pokorný. Trenér: Janeček.

Sestava Břeclavi: Martinčík – Mácha, Dolák, Kareš, Abazaj, Čaněk, Jurica, Matějíček, Janoštiak, Havlát, Schweitzer, Koubek, Ambrož, Kunc, Sokola, Ryšánek. Trenér: Sítek.