Magistrát v průběhu každého roku uvolňuje nemalé finanční prostředky na opravy a údržbu svého bytového a nebytového fondu. Stalo se tak i v průběhu tohoto roku. Byty i nebytové prostory v majetku města stárnou a jejich opravy i údržba se prodražují.

Z důvodu vyčlenění části příjmů na opravy a údržbu, které je možné v případě jejich nevyčerpání převádět do následujících let, byl již před časem zřízen trvalý peněžní fond, který je tvořen každoročním přídělem z rozpočtu města. Z tohoto fondu jsou v průběhu roku postupně uvolňovány finance na zmíněné potřeby.

„Letos v lednu byl Radou města Prostějova schválen plán oprav a údržby pro rok 2021 s celkovými náklady ve výši 16,6 milionu korun a současně jsme uvolnili první část finančních prostředků ve výši pěti milionů korun. V červenci pak dalších pět milionů,“ vyčíslil první náměstek primátora Jiří Pospíšil (PéVéčko), který má správu a údržbu městského majetku ve své gesci. Jak dále doplnil, jelikož většina prostředků byla již z uvolněného budgetu téměř vyčerpána, rozhodli radní o převodu dalších pěti milionů korun, ze kterých budou letos hrazeny náklady za provedené opravy a údržbu.