Průběžně druhý celek extraligové tabulky volejbalistky VK Prostějov těsně porazily, teď však přichází na řadu ještě vyšší výkonnostní level. Ve 13. kole elitní ženské soutěže ČR 2021/2022 nastoupí na palubovku Národního sportovního centra PV úřadující mistr republiky a jasně vedoucí družstvo zatímního pořadí Dukla Liberec. Zápasový šlágr se hraje v sobotu 13. listopadu od 17.00 hodin.

Severočešky byly od začátku aktuální sezóny dlouho suverénní, ale poslední dobou se zdá, jako by jim trochu docházel dech. Šternberk i Olymp Praha udolaly jen s potížemi 3:2 a následně utrpěly premiérovou prohru 1:3 u Šelem Brno. První vzájemný duel s vékáčkem přitom 7. října ovládly na svém hřišti jednoznačně 3:0 po setech 25:20, 25:11, 25:20.

Obhájkyně ligového titulu prošly od minulého ročníku nemalou hráčskou obměnou, přesto jsou dál velice silné. Vysoké množství bodů sází především slovenská univerzálka Nikola Kvapilová, k níž se přidávají někdejší prostějovské smečařky Lucie Nová s Petrou Kojdovou a dvě schopné blokařky Kateřina Kohoutová a Michaela Nečasová, na liberu vše jistí taktéž česká reprezentantka Veronika Dostálová.

Navzdory úvodnímu klopýtnutí Dukla stále kraluje tabulce UNIQA extraligy s šestibodovým náskokem. „Liberec je samozřejmě favorit, poskládal velmi kvalitní a dostatečně široký kádr se zajímavou zastupitelností na všech postech. Určitě platí za největšího adepta na zlato, nicméně uspět v jednom utkání se proti němu dá. Podmínkou je výborný výkon, což se povedlo Šelmám. A něco podobného doma zkusíme i my,“ nemínil zůstávat zbytečně při zemi hlavní trenér žen VK Miroslav Čada.

Opět připomínáme hygienická pravidla platná pro diváky. V první řadě jde o povinnost prokázat se při příchodu na duel potvrzením o bezinfekčnosti. Což znamená mít buď negativní výsledek testu na covid ne starší 3 dnů, nebo být očkován proti covidu a mít nejméně 14 dní od dokončení aplikace, či být po prodělaném onemocnění covidem ne déle než 180 dnů. A během celého pobytu uvnitř haly mít nasazený respirátor.