V soutěži vyhlášené Ministerstvem vnitra České republiky sbírá Prostějov už několik let jeden vavřín za druhým. Ministerskými úředníky velice pečlivě a přísně posuzovaná kritéria vynesla už Prostějovu několikrát vítězství jak v krajském kole, tak i v tom celostátním. A letos znovu!

Slavnostní předávání cen klání Přívětivý úřad se uskutečnilo 8. listopadu v Arcibiskupském paláci v Olomouci. Ceny Ministerstva vnitra převzali z rukou náměstka ministra vnitra Petra Vokáče starostové a tajemníci oceněných měst. Soutěž je postavena na komplexním přístupu úřadů v oblasti kvality při poskytování služeb klientům. Přes sedmdesát kritérií hodnotí přístupnost a otevřenost úřadu, komunikaci s klienty, digitalizaci služeb, zapojování veřejnosti do věcí veřejných, kroky ke zvýšení udržitelnosti a v neposlední řadě také opatření přijatá během pandemie covidu-19.

Oceněná města tedy mohou být považována za nejpřívětivější právě pro svůj ucelený přístup při přemýšlení o zvyšování kvality služeb (od délky úředních hodin přes vývoj mobilních aplikací a přívětivost a rychlost komunikace až po participační plánování nebo aktivity v boji proti šíření nákazy covidu-19).

„Jsem rád, že prostějovský magistrát dlouhodobě boduje v tomto hodnocení. Věřím, že většina občanů a klientů je se službami magistrátu skutečně spokojena,“ říká 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil.

Ocenění převzal v Olomouci tajemník prostějovského magistrátu Libor Vojtek.

„První místo v Olomouckém kraji v soutěži Přívětivý úřad mne nesmírně těší. Chtěl bych především poděkovat zaměstnancům magistrátu, protože toto ocenění patří zejména jim,“ uvedl Libor Vojtek.

 

Speciální příloha ŽIVOT VE MĚSTĚ II vychází jako součást tištěného vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku v pondělí 22. listopadu