Další náročný týden mají před sebou prostějovští Jestřábi. Čekají je opět dva zápasy, a to nikterak jednoduché. Ve středu totiž Prostějov vyráží do obrozeného Šumperka s prostějovskou trenérskou dvojicí i zdejšímu odchovanci na ledě. A v sobotu přivítá na svém ledě poslední Kadaň, kterou však také neradno podcenit. Obě utkání začnou v 18.00 hodin.

Ze soupeřů Prostějova je tím aktuálně spokojenějším a lepším Šumperk. Ten v minulé sezóně skončil předposlední a přes jaro a léto prošel velkou přestavbou. Už nyní nese ovoce. V letní přípravě tým hrál vyrovnanou partii s extraligovými celky a také nyní v soutěžních kolech sbírá body a úspěchy. Tým už porazil Přerov, Porubu či Litoměřice. V dalších zápasech sice prohrál, ale jednogólové ztráty proti Slavii a Třebíči rozhodně nejsou ničím, za co by se měli Šumperští stydět. Mužstvo každopádně může v klidu myslet na polovinu tabulky.

Šumperk je pro Jestřáby atraktivní soupeř. Má početné diváky, kteří umí udělat rámus, navíc je v týmu pořádně velká prostějovská stopa. Ať už trenéři Martin Janeček s Lukášem Majerem, tak obránce Martin Pěnčík a útočník Petr Antoníček pocházejí z Prostějova. Ještě loni dres Jestřábů oblékala také trojice Žálčík, Vachutka a Drtil. Právě třetí jmenovaný je nejproduktivnější obránce týmu.

Sobotní soupeř, který dorazí na Hanou, má naopak nadále mizernou úspěšnost. Tým, který byl poslední čtyři roky poslední, je na poslední příčce i nyní. Po šesti zápasech nezískal jediný bod, což ale může být zapříčiněno i kvalitou soupeřů, jako byly Vsetín, Poruba a Slavia Praha. Utkání Kadaně obvykle v neprospěch severočeského týmu rozhodují druhé třetiny. V nich má výrazně zápornou bilanci.

Před sezónou tým prošel velkou obměnou, odešli třeba Seemann nebo Trefný, dorazili naopak Štochl nebo kanadští bratři Heffernanovi, kteří nyní pravidelně bodují. Slušnou sezónu zažívá i další nováček Luka Zorko. Ani to ale zatím Kadani k lepším zítřkům nestačí. Ani slabého soupeře však není radno podcenit.  (sob)