A je to tady zase! Není snad týdne, aby policisté neřešili internetový podvod. Tentokrát ale nejde o nákup za pár stovek, za které někdo nedostal zaplacené zboží. Policisté nyní řeší oznámení ženy z Prostějova, které kdosi přes sociální sítě nabídl obchodování na burze. Žena samozřejmě poskytla podvodníkovi data ke svému účtu a pak se nestačila divit. Přišla totiž o statisíce korun!

 

V předchozích dnech komunikovala postarší žena z Prostějova prostřednictvím sociálních sítí s neznámým mužem a nechala se od něho napálit a taky připravit o pěkný balík peněz. „Od poškozené nejprve vylákal částku 5 400 korun s tím, že za ni bude obchodovat na burze. Finanční prostředky dáma zaslala prostřednictvím mobilní aplikace a za nějakou dobu tak získal pachatel přístup k internetovému bankovnictví poškozené. V úterý, bez jejího vědomí a svolení, sjednal u banky půjčku ve výši 439 000 korun a v pěti platbách částku přeposlal na dva jiné účty, ke kterým poškozená samozřejmě nemá přístup,“ popsala podstatu velkého podvodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Žena z Prostějova ale brzy pocítila, že se stala obětí podvodu. Oklamaná se obrátila na policii a požádala o pomoc. „Vzhledem k tomu, že obdobné případy evidujeme, bylo zřejmé, že se stala obětí podvodníka. Proto byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze dvou trestných činů, a to podvodu a neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací,“ dodala Zajícová s tím, že po zatím neznámém podvodníkovi policie pátrá.