Zásadní řidičská chyba! Minulý čtvrtek 9. června odpoledne jela šestapadesátiletá řidička s vozidlem Renault Kangoo po vedlejší komunikaci od firmy John Deere směrem do centra Němčic nad Hanou. Nezastavila však na „stopce“, což vedlo ke srážce s jiným vozidlem.

„Řidička nezastavila na křižovatce v místě, kde jí zastavení ukládalo dopravní značení, a najela na hlavní komunikaci. V tu dobu zde projížděla osmatřicetiletá žena s vozidlem Škoda Octavia, která jela ve směru od centra na obec Měrovice nad Hanou. Došlo ke střetu vozidel, kdy škodovka přední částí narazila do boční části druhého auta,“ popsala nehodu Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.

Na místo střetu dvou vozidel se dostavily všechny složky IZS. „Při kolizi došlo ke zranění řidičky z vozidla Škoda Octavia, která byla převezena do prostějovské nemocnice na vyšetření. Požití alkoholu se nepotvrdilo ani v jednom případě. Na vozidlech vznikla předběžná škoda sto tisíc korun. Nehoda je nadále v šetření,“ dodala mluvčí krajské policie.