V další přípravě na Wimbledon odehrál prostějovský tenista Jiří Veselý tři zápasy na kvalitně obsazeném challengeru v Ilkley. V zápase o postup do semifinále narazil na Jacka Socka ze Spojených států, bývalého osmého hráče světa. Veselý svému soupeři nasázel třicet es, přesto prohrál ve třech setech.

„V závěrečném tie-breaku byl soupeř úspěšnější. Ztratil jsem dva servisy v nejméně vhodném okamžiku. Jinak ale podání fungovalo, snad to vydrží. Byla to dobrá příprava před grandslamem,“ řekl Veselý.

Ve francouzském Blois až do semifinále postoupil Vít Kopřiva. Až pak prohrál s Nikolou Milojevičem ze Srbska, přesto si vylepšil své žebříčkové maximum a poskočil na 128. místo ve světovém pořadí. „Teď už mě čeká kvalifikace na Wimbledon, doufám, že udělám dobrý výsledek,“ přeje si Kopřiva. Ve Francii startoval také Zdeněk Kolář, kterému se ale nedařilo. Nasazená jednička vypadla hned v 1. kole s Rusem Jevgenijem Karlovským. 

 

MUŽI

Ilkley – ATP challenger

Dvouhra – 1. kolo: Veselý (2) – Celikbilek (Turecko) 7:6, 6:1. 2. kolo: Veselý – Grenier (Francie) 6:3, 6:7, 6:3. Čtvrtfinále: Veselý – Sock (5-USA) 6:7, 6:3, 6:7

Blois – ATP challenger:

Dvouhra – 1. kolo: Kopřiva (5) – Giustino (Itálie) 2:6, 6:4, 7:6; Kolář (1) – Karlovský 2:6, 4:6. 2. kolo: Kopřiva – Nava (USA) 6:1, 6:4. Čtvrtfinále: Kopřiva – Marterer (Německo) 7:5, 6:3. Semifinále: Kopřiva – Milojevič (7-Srbsko) 6:7, 2:6