Jak už Večerníku nedávno prozradil trenér korfbalistů SK RG Prostějov David Konečný, existují pro opožděné spuštění tuzemských soutěží 2020/21 v tomto kolektivním smíšeném sportu různé varianty. Vedení Českého korfbalového svazu nyní zveřejnilo část podrobností.

Co se týče extraligy dospělých, měla by mít v okleštěné podobě deset kol, ovšem liší se možné zahájení zápasových bojů. Optimistický předpoklad počítá se startem už 16. ledna, v realističtějším modelu připadá začátek na 6. února a v momentálně pesimistickém by se šlo na věc až 6. března.

„K těmto termínům je nutné připočítat určitou předchozí dobu na nezbytnou přípravu, protože nikdo nemůže jít do ostrých zápasů bez pořádného tréninku,“ upozornil prostějovský kouč David Konečný s tím, že při současném vývoji šíření koronaviru a opětovném zákazu sportování ve vnitřních prostorech to s návratem k tréninkovému procesu hned po Novém roce nevypadá růžově.

Nezbývá než dál makat v rámci možností individuálně a doufat v obrat k lepšímu. Aby to třeba nakonec nedopadlo tak, že bude zrušen úplně celý ročník. A v součtu s minulou sezónou nepoznají české soutěže korfbalu již podruhé za sebou své vítěze ani poražené. „Tohle je děsivá představa, snad k tomu nedojde,“ otřásl se hrůzou Konečný.