Sedmým kolem pokračoval o víkendu Přebor OFS Prostějov alias II. třída, kde se o další tři důležité body poprali domácí hráči rezervy Kostelce proti Němčicím nad Hanéu.

V chladném sobotním počasí, které připomínalo spíše listopadové dohrávky, toho bylo k vidění hodně. Přes řadu šancí se ale v prvním poločase žádná neuchytila. Ve druhém už to ale byla jiná jízda a k vidění bylo hned sedm beanek. Pět z nich si připsal hostující výběr, který těžil z rychlých kontrů a odvezl si cenné tři body.

 Utkání se nečekaně protáhlo, protože se začalo o dvacet minut později, když sudí nechtěl nechat začít duel bez vedoucího mužstva hostů. Tím byl v zápise uveden kouč Pavel Voráč, který spěchal ze svatby. Nakonec se ale přeci jen začalo hned poté, co dorazil. A už úvodní čtvrthodina nabídla řadu šancí. Hned na začátku se uvolnil Chytil a přihrál na Holoubka, který ale branku přestřelil. U druhé šance byl sám Chytil, ale trefil jen boční síť. Pak začali hrozit i hosté a Zlámalovu střelu zastavilo břevno. Samostatný únik nevyřešil dobře domácí Zatloukal ani hostující Zlámal a postupně se počet šancí zastavil s přibývajícím deštěm.  Po půlhodině se ale zase šance objevily. Chytil ale pálil mimo a stejně tak o chvíli později Holoubek. Na druhé straně měl příležitost Studený, pálil však mimo. Tento pokus ale předznamenal zbytek poločasu, který byl v režii Němčic, jenže dlouho to bylo bez šance. Až v poslední minutě dostal od Vyroubala pas za beky Studený a překonal i Drčku. K jeho smůle ale míč letěl těsně mimo branku.

Co se v prvním poločase nedařilo, byly pouze branky, a těch si diváci ve druhém poločase užili. Domácí začali aktivněji, ale nic závažného z toho nebylo. To naopak hosté ukázali, že jsou na tom velmi dobře. Po pěkné kombinaci dostal do lajny míč Patrik Hrabal a naservíroval jej centrem přesně na zadní tyč, kde jej Zlámal doklepl do branky – 0:1. O pár chvil později to bylo o dvě branky. Vyroubal se krásně uvolnil, ale svou střelu namířil jen do obránce. Odražený míč však před Drčkou hlavičkou vracel k brankáři Lužný a našel přesně jeho protipohyb. Ukázkový vlastenec a hosté se mohli znovu radovat – 0:2. Vedení však vydrželo jen šest minut. Nejprve se v 64. minutě do míče opřel Adam Grulich a z dobrých pětadvaceti metrů zamířil přesně k zadní tyči, za čímž se brankář jen ohlédl – 1:2. O tři minuty později už bylo srovnáno. Chytil si posunul míč k lajně a jeho centr padal přesně k zadní tyči, kde ho posunul správným směrem Holoubek a srovnal stav – 2:2. Jenže domácím vydržela radost jen další tři minuty. To dostal pěkný pas Patrik Hrabal, pláchl obránci, dovolil si míč zaseknout na střed a jeho projektil se i s přispěním štěstěny dostal až do branky – 2:3. Najednou se zase vše otočilo a hosté byli dál aktivnější. Handl ale na Drčku nevyzrál a neujal se ani pokus Vyroubala, který chtěl překvapit vyběhnutého brankáře. V 83. minutě pojistka vedení přeci jen přišla. Tomek podržel míč a následně ho přesně poslal rozběhnutému Hrabalovi, který únik vyřešil chladnokrevně – 2:4. Tři minuty do konce se branky dočkal i Petr Frýda, pro něhož to byla premiérová trefa v soutěžních zápasech v kariéře. Skvělou práci znovu předvedl Hrabal a zachoval se jako týmový hráč, kdy místo možného hattricku připravil míč Frýdovi, a ten našel odkrytou část branky – 2:5. První branka obránce hostů znamenala také velkou oslavu. Šestý hřebík do domácí rakve mohl přidat Handl, ale jeho tečovanou střelu Drčka vyrazil. To ale hostům vadit nemuselo a slaví zisk tří bodů.

 

POZÁPASOVÉ HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Vladimír STANĚK – FC Kostelec na Hané „B“:

„Myslím si, že na míči jsme byli lepší než soupeř, ale když mu darujeme čtyři góly, tak můžeme těžko pomýšlet na body. Musím ale soupeře pochválit. Dal do toho srdíčko a chtěl zvítězit více než my. Do poločasu mohlo být skóre na té či oné straně. Ve druhém jsem věřil, že když jsme srovnali stav z 0:2, tak se zvedneme, ale to se nekonalo. Dostali jsme opět branku a podruhé už jsme reagovat nedokázali. Musíme se zvednout, takto bodovat nebudeme.“

Pavel VORÁČ – FK Němčice nad hanou:

„Zápas dvou různých poločasů. V prvním to bylo hodně vyrovnané a byla tu řada šancí na obou stranách hřiště, ale neproměnily se. Do druhé půle jsme šli s tím, že zde chceme uhrát alespoň bod, protože jsme cítili, že na něj máme. Já jsem trochu doufal, že budou tři, jelikož vím, že máme rychlé kluky. Když dostanou míč do běhu, tak to zvládnou. To se nakonec podařilo, i když to bylo divoké. Jsem tak opravdu spokojený a nesmím zapomenout na Frýdu, který dal svou vůbec první branku.“ (úsměv)

 

Přebor OFS Prostějov; II. třída – 7. kolo

FC Kostelec na Hané „B“

FK Němčice nad Hanou

2:5 (0:0)

Branky: 64. Grulich, 67. Holoubek – 56. Zlámal, 61. Lužný vlastní, 70. a 83. Hrabal, 87. Frýda. Rozhodčí: Hubáček. Žluté karty: 87. Frýda (N). Diváků: 65.

Sestava Kostelce: Drčka – Juračka, Pavlíček, Baláš, Tichý – Holoubek, Zatloukal, Lužný, Grulich – Chytil, Doležel. Střídali: Knápek, Kintr, Zavadil. Trenér: Vladimír Staněk.

Sestava Němčic: Zounar – Korčák, Řezáč, Jordán, Frýda – P. Hrabal, Jiříček, Vyroubal, M. Hrabal – Handl, Zlámal. Střídali: Studený, Župka, Tomek. Trenér: Pavel Voráč.