S pozoruhodným nápadem přišli v Konici. Jelikož zahájení výstavy betlémů plánované do zdejšího zámku muselo být prozatím odsunuto, rozhodli se zde tradiční součást našich Vánoc vystavit jiným způsobem. Ve městě díky tomu vznikla Stezka za betlémy.

Betlémy ze sbírky Stanislava Dostála jsou od pátku 18. prosince vystaveny ve výkladech místních obchůdků a za okny domů. „Součástí stezky je soutěž o hledání tajenky o ceny. Mapu stezky s rozmístěním jednotlivých betlémů si lidé mohou vyzvednout v budově Městského úřadu na Masarykově ulici nebo stáhnout z Facebooku města a následně vytisknout,“ informovala Lucie Krejčí z Městského kulturního střediska, které akci společně s městem Konice a komunitním centrem připravilo.

Stezka vede zejména centrem města, začíná u zámku a končí v komunitním centru. „Hádat některá písmenka nám dalo práci. Ale jinak jsou trasa i samotný nápad prostě super,“ popsala Pavla Vysloužilová, která stezku prošla i s dvouletým synem. Lidé budou moci betlémy v ulicích Konice hledat a luštit až do neděle 31. ledna 2021.