Příchod známé blokařky Veroniky Trnkové do VK Prostějov není žádným obřím překvapením ani šokující novinkou, ve volejbalových kuloárech mezi zasvěcenými se o něm už delší dobu vědělo. Jen trochu déle trvalo oficiální oznámení ze strany vékáčka kvůli stále nejistému zdravotnímu stavu posily.

Pokud by dlouholetá reprezentantka České republiky přestoupila do úspěšného hanáckého klubu z Itálie plně fit, byla by to opravdová bomba, neboť za poslední roky je plným právem považovaná za nejlepší tuzemskou střeďačku se schopnostmi výborně bránit i útočit, skórovat každý zápas kvanta bodů.

Urostlá plejerka s přezdívkou „Trnec“ však není zdravotně v pořádku, a to už od loňského léta. Vinou zranění vynechala celý program národního výběru ČR s několika vrcholy včetně mistrovství světa, trable navíc nepominuly ani potom a Verču pronásledují vlastně až doteď. Nedaří se je plně vyléčit, což znamená dost nepříjemnou situaci.

Samozřejmě v první řadě pro samu Trnkovou, ale též pro jejího dosavadního zaměstnavatele Pallavolo Pinerolo, se kterým nedávno ukončila smlouvu trvající teprve půl roku. A podepsala novou v Prostějově, což za dané situace jistě způsobí alespoň mírné pozdvižení. Zraněnou hráčku s nejasnou prognózou totiž bere málokdo.

Vedení VK tím ale nic zásadního neriskuje. Jestliže se Veronika nedá ani v dlouhodobějším časovém horizontu do pořádku, spolupráce prostě nezačne a cesty obou stran se opět rozejdou. Pokud ovšem – dřív nebo později – bude plně k dispozici, trefí obhájce mistrovského titulu opravdový jackpot. Trnková ve své obvyklé formě by mu totiž dodala další velkou herní sílu navíc.

Třeba již pro letošní extraligové play-off, nebo i do příštího ročníku. A kvalita celého týmu by s ní v sestavě zase znatelně vzrostla. Tudíž platí, že tento risk může být ohromný zisk! Proto úřadující mistr intenzivně pomáhá se zajištěním co nejlepšího lékařského servisu pro svou cennou akvizici. No a navíc se snaží dotáhnout do konce příchod šikovné smečařky ze Slovenska...

 

ČÍSLO ZÁPASU

1/4

V aktuální sezóně se ženám VK Prostějov doma nadmíru daří, až dosud prohrály ze třinácti soutěžních utkání 2022/23 na vlastní palubovce jediný (Olomouc 2:3). Naopak venku je to horší, za poslední měsíc tam podlehly už čtyřikrát (KP Brno 2:3, Šelmy Brno 0:3, Liberec 1:3, Menorca 0:3).